Valtteri Bottaksen uudelle pomolle kovaa kritiikkiä kuskivalinnoista – näpäyttää kriitikoita: "Enemmän puheluita kuin 25 vuoteen yhteensä"

Alfa Romeon tallipäällikön Frederic Vasseurin puhelin on soinut ennennäkemättömällä tavalla sen jälkeen, kun talli vahvisti kiinalaisen Guanyu Zhoun F1-kuljettajakseen.

Picci suivaantui tavasta, jolla Vasseur hoiti tiimin kuljettajiksi Valtteri Bottaksen ja Guanyu Zhoun. Italialaispomon närästyksen todennäköisempi syy on kuitenkin saapasmaan oman kuljettajan Antonio Giovinazzin lähtö Alfa Romeolta.

F2-sarjassa kakkosena olevan Zhoun palkkaaminen on nähty pitkälti tämän tuoman sponsoripotin seuraukseksi. Tallipomo Vasseurin mukaan kiinalaiskiinnitys on kuitenkin herättänyt kiinnostusta ennennäkemättömällä tavalla.

– Minusta se on valtava mahdollisuus yhtiölle. Olen saanut sponsoreilta enemmän puheluita viime viikkojen aikana kuin viimeisen 25 vuoden aikana yhteensä, Vasseur sanoo Motorsport Magazin -sivustolle.

– Tämä on yhtiölle ja kaikille sponsoreilla – jopa nykyisille sponsoreille – valtava mahdollisuus, Vasseur jatkaa.

Zhou on F1-historian ensimmäinen kiinalaiskuljettaja. Lajia on pyritty juurruttamaan Kiinaan jo vuosikymmenten ajan, ja maan valtavissa resursseissa olisi vielä rutkasti enemmän hyödynnettävää. Vasseur ei suostu vahvistamaan, paljonko Zhoun mukana tuli rahaa taloon heti tuoreeltaan.

– Ei, en halua antaa lukuja. Älä yritä saada sitä minusta ulos tuolla tavalla, Vasseur nauraa.

– On kuitenkin varmaa, että jotain tukea tulee. Eikä kyse ole siitä, mitä Zhou tuo, vaan minusta hänen ympärillään on melkoista kohinaa, ranskalaispomo väittää.

– Vielä on vähän hämmennystä siitä, mistä budjettimme koostuu, mutta minusta tämä on iso mahdollisuus meille, koko yhtiölle ja myös muille tiimeille ja F1-sarjalle yleensä, Vasseur uskoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja