Mainos

Ex-pääministeri: Siirtolaisongelma aivan eri luokkaa kuin 90-luvulla

Suomalaisten talousahdingon syy on aivan muualla kuin lisääntyvässä maahanmuutossa, sanoo entinen pääministeri Esko Aho (kesk.) MTV Uutisten haastattelussa.

Turvapaikanhakijat ovat Ahon mielestä joutuneet syntipukeiksi Suomen talouden ankeaan tilaan.

Entinen pääministeri Esko Aho (kesk.) muistuttaa MTV Uutisten haastattelussa, että syynä Suomen vaikeaan taloustilanteeseen eivät ole kasvaneet turvapaikanhakijoiden määrät.

– Tämä on minun mielestäni vähän harmillista, että syntipukiksi sille, että me olemme huonosti hoitaneet huonosti asioitamme, joutuvat ihmiset, joilla ei ole mitään tekemistä meidän tilanteemme kanssa.

Siirtolaisuuden kasvuun pitää varautua

Ahon mielestä Suomen talous ei käänny nousuun sillä, että rajat suljettaisiin uusilta tulijoilta.

– Eihän se ole meidän hyvinvointimme eikä työllisyytemme uhka numero yksi, kaksi tai kolmekaan. Perimmäinen kysymys on se, että meidän pitäisi saada omat asiamme kuntoon.

Suomessa on viime aikoina käyty kiivastakin keskustelua pakolaisista. Ahon mukaan asenteet turvapaikanhakijoita kohtaan eivät kuitenkaan ole koventuneet. Tilanne vain on nyt aivan toinen kuin 90-luvun alussa, jolloin Aho oli pääministerinä.

– Silloin ongelmaa tässä mittakaavassa ei edes ollut. Toki jouduimme varautumaan siihen, että Neuvostoliiton hajoamisen takia syntyy siirtolaisvirtoja. Niihin varauduttiin. Nykyään Suomen ja koko EU:n täytyy varautua paremmin muutoksiin, Aho pohtii.

Ahon muukalaispelkoa ja siirtolaisvastaisia mielipiteitä lietsoo ainakin se, että siirtolaistilanne on kansalaisten mielestä huonosti hallinnassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.