Mainos

Evira: Ei mitään merkkiä sabotaasista

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ei usko, että Suomessa elintarvikkeista löytyneissä lasinsirutapauksissa olisi kyse sabotaasista.

- Sellaisesta ei ole ollut minkäänlaisia merkkejä, sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio.

Husu-Kallio kertoo, että Suomessa - toisin kuin Ruotsissa - siruja on löydetty hyvin erilaisista elintarvikkeista.

Ruotsissa sirut ovat löytyneet lähinnä yhden valmistajan lihatuotteista. Yhdeksi mahdolliseksi syylliseksi Ruotsin tapauksiin on arvailtu eläinoikeusaktivisteja.

- Tätä vaihtoehtoa on pidetty mahdollisena. Ruotsin tapauksissa on käynyt selkeästi ilmi, että sirut tuotteissa ovat olleet niin pieniä, ettei niillä ole haluttu vahingoittaa ihmisiä vaan tuotantoa, Husu-Kallio pohtii.

Suomessa sen sijaan sirulöydöt ovat olleet täysin eri valmistajien tuotteissa ja hyvin erityyppisissä elintarvikkeissa. Husu-Kallio arveleekin, että Suomessa sirut ovat kulkeutuneet elintarvikkeisiin tuotannon aikana.

- Yleensä vierasesineet kuten luunpalaset tai kivet kulkeutuvat elintarvikkeisiin jossain tuotannon vaiheessa. Sabotaasista ei sen sijaan merkkejä meillä ole, joten mielestäni suomalaisilla ei ole syytä huoleen, Husu-Kallio rauhoittelee.

-Ruotsissa tarkoituksena on ollut pilata tuote, ei vahingoittaa ihmistä.

Katso pääjohtaja Jaana Husu-Kallion haastattelu (Huomenta Suomi 07.04.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.