Eva Wahlström haastajana jättiareenalle New Yorkiin: "Ympärillä myrskyää, minä seison keskellä tyynenä"

Eva Wahlström hyvällä itseluottamuksella Madison Square Gardenille:"Aika helpottuneet fiilikset" 4:36

Eva Wahlström sai mutkien kautta vastustajakseen irlantilaistähti Katie Taylorin, jonka suomalaisiskijä kohtaa New Yorkin maineikkaalla Madison Square Gardenilla. Wahlström tietää tarkkaan ottelun ennakkoasetelmat, mutta lähtee silti itseluottamusta uhkuen matkaan.  

Eva Wahlström raahaa perässä vedettävää matkalaukkua Helsinki-Vantaan lentokentän lähtöaulassa ja etsii katseellaan paikkaa, jossa pidetään tiedotustilaisuus. Sen aiheena on Wahlströmin ottelu Katie Tayloria vastaan New Yorkin tarunhohtoisessa Madison Square Gardenissa. 

– Olen ihan yhtä pihalla kuin tekin, Wahlström sanoo ja heittää perään tavaramerkkinsä, hersyvän naurun. 

Wahlströmin löytää pian tiensä paikalle yhtä vaivattomasti kuin hänen nyrkkinsä kehässä vastustajan kehoon. Hän pääsee kertomaan mediaväelle tunnelmistaan. 

Ne tunnelmat ovat totta vie muuttuneet viime viikkojen aikana. 

Wahlströmin piti otella kazakstanilaista Firuza Sharipovaa vastaan, mutta ottelu peruuntui Sharipovan ilmoitettua loukkaantumisestaan. Parempaa oli tulossa. Wahlströmin talli sai järjestettyä 15. joulukuuta ottelun Katie Tayloria vastaan. 

Wahlström myöntää, että viikot ovat olleet tunteiden vuoristorataa. 

– Aika helpottuneet fiilikset tässä on loppujen lopuksi, vaikka paljon on ollut kaikkia käytännön asioita. Koneessa saa ainakin rentoutua, Wahlström kertoo MTV Sportille. 

– Pahin jännittäminen on ohi. Tuntuu kuin ympärillä olisi myrskyä, ja minä seison sen keskellä tyynenä. 

Toivottu ottelu tupsahti syliin

Wahlström, 38, pääsee otteluun sikäli paineettomasa tilanteessa, ettei hän menetä WBC-liiton ylemmpän höyhensarjan titteliään, vaikka Taylor voittaisi ottelun. 

Taylor, 32, pitää hallussaan WBA- ja IBF-liiton vöitä. Wahlströmin voittaessa suomalainen joutuu tekemään ratkaisun, kumman painoluokan mestaruuden hän säilyttää. 

Wahlström lähtee selkeänä haastajana otteluun. Wahlström hävisi amatooriaikana Taylorille kaikki kahdeksan ottelua. 

Nousu 61,2 kilon painoluokkaan aiheuttaa omat muutoksensa. Supermyönteisenä ihmisenä Wahlström kääntää senkin tilanteen myönteiseksi. 

– Olen syönyt hyvin ja voin hyvin. Tunnen oloni hyvinvoivaksi ja vahvaksi. Ottelen paremmin näin. 

Wahlström myöntää, että valmistautumiseen on ollut vähän aikaa. 

– Olen ajatellut, että jos kohtaan joskus Taylorin, valmistaudun siihen kuukausikaupalla. Sitten onkin äkkiä vain kolme viikkoa aikaa. 

– Olen kuitenkin harjoitellut asioita, jotka tukevat tätä ottelua. Uskon, että samat asiat tulevat toimimaan. 

Kovilla hanskoilla haastajana kehään

Wahlström pääsee totuttelemaan hänelle normaalia kovempiin kahdeksan unssin hanskoihin. 

– Uskon, että pienemmät ja kovemmat hanskat palvelevat minua. Katie on nopea ja lyö paljon. Minun pitää ajoittaa lyönnit hyvin ja osua yksittäisillä kovilla lyönneillä. 

Wahlström muistuttaa, että hyvin hyökkävän Taylorin heikkous on puolustamisessa ja tilanteen seurannassa. Wahlströmin taktiikkana on antaa Taylorin iskeä itsestään puhti pihalla – ja iskeä sitten. 

– Jokainen ymmärtää, että ottelusta on vaikea selvitä voittajana, mutta oikealla ajoituksella ja fiksulla nyrkkeilyllä minulla on mahdollisuus pärjätä. 

Vastaavasti Wahlströmillä on enemmän kokemusta ammattilaiskehistä. Taylor siirtyi ammattilaiseksi marraskuussa 2016, kun Wahlström vaihtoi statustaan jo 2010. 

Wahlström on nyrkkeillyt ammattilaisena 22 matsia, joista 21 on päättynyt voittoon ja yksi ratkaisemattomaan. Tyrmäysvoittoja suomalaisella on kolme. 

"Hyvä tilipussi on tulossa"

Madison Square Gardenilla nyrkkeileminen on suomalaisille harvinaista herkkua. Lähes tavatonta. Viimeksi MSG:llä boksasi Gunnar Bärlund, peräti 80 vuotta sitten. 

Wahlström on valmistautunut henkisen valmentajansa avustuksella uuteen tilanteeseen. Hän sulkee itsensä pois isosta kuvasta – ja näkee vain kehän. Ihmiset ympärillä ovat vain iso, kasvoton massa. 

Hän sanoo ottelevansa jopa paremmin isoilla areenoilla.

– Loviisan tyttö lähtee maailmalle, hurjaa, Wahlström naurahtaa. 

Wahlström sanoo, ettei hänellä ole vielä tarkkaa tietoa valmistautumisohjelmasta ennen ottelua. 

Vaikka nyrkkeilijän on pidettävä keksittyminen urheilussa, ammattilaisen on pakko miettiä toimeentuloakin. Wahlström ei pidä rahasta puhumisesta, mutta hän paljastaa, että Sharipovaa vastaan olisi lohjennut enemmän rahaa. 

– Ihan hyvä tilipussi täältäkin on tulossa. 

Voitto ja hyvä tilipussi. Se vasta kova juttu olisikin. 

Lue myös:

    Uusimmat