Euroviisujen loput finalistit selvisivät

Eurovision laulukilpailun toisesta semifinaalista pääsivät jatkoon Ruotsi, Viro, Romania, Moldova, Irlanti, Bosnia-Hertsegovina, Tanska, Itävalta, Ukraina ja Slovenia.

Toisen semifinaalin tulos merkitsee sitä, että Pohjoismailla ja Suomen muullakin naapurustolla on viisufinaalissa näyttävä edustus. Pohjoismaista finaalissa ovat Suomi, Ruotsi, Tanska ja Islanti. Niiden lisäksi myös Venäjä ja Viro nähdään finaalissa.

Illan semifinaalin kisaajista ennakkosuosikkien listalle oli nostettu varsinkin Ruotsi, Viro ja kaikkien aikojen viisumaa Irlanti. Nämä kolme myös pääsivät finaaliin.

Irlannin esitys tuskin vakuutti kaikkia. Tuli tunne, että Jedward-duo ei ole kyennyt päättämään, pitäisikö sen olla Pet Shop Boys vai Ruotsin takavuosien viisuvoittaja Herreys.

Hieman ennen Irlannin urosduoa esiintyi Latvian mieskaksikko Musiqq. Suomalaisen silmiin saattoi näyttää kuin lavalla olisivat olleet Antti Tuisku ja Woody Allen. Jatkopaikkaa heille ei herunut.

Düsseldorfin finaalissa on huomenna mukana 25 maata. Suomen Paradise Oskar kappaleellaan Da Da Dam esiintyy loppukilpailussa ensimmäisenä.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat