Mainos

Eurovaalien ennakkoäänestys alkanut

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys kotimaassa on pyörähtänyt käyntiin tänään. Viimeinen ennakkoäänestyspäivä on tiistai 8. kesäkuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 13.6.

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys on alkanut tänään vilkkaana. Osassa äänestyspaikoista äänestysintoisia kertyi jonoiksi asti. Äänestyysvilkkauden uskotaan nousevan edellisistä eurovaaleista, ennakkoäänestäjiä uskotaan kertyvän noin 800 000.

Ennakkoäänestyspaikkoja on ympäri maata yhteensä 834, mm. virastoissa, kirjastoissa ja posteissa. Muutamissa kunnissa äänestyspaikkoja on myös kauppakeskuksissa sekä kunnan alueella kiertävissä busseissa.

Useimmissa kunnissa on ainakin yksi ennakkoäänestyspaikka, joka on avoinna jokaisena ennakkoäänestyspäivänä mukaanlukien lauantai ja sunnuntai.Viimeinen ennakkoäänestyspäivä on ensi viikon tiistai.

Ulkomailla ennakkoäänestyaikaa on kesäkuun 5. päivään asti. Ennakkoäänestyspaikkoja on kaikkiaan 211 Suomen edustustossa 92 maassa.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 13.6.

Äänioikeutettu voi ennakkoäänestää missä haluaa, mutta hänellä on oltava mukanaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Postissa tullut ilmoituskortti on hyvä ottaa mukaan, sillä se nopeuttaa äänestämistä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 02.06.2004)

Ennakkoäänestys alkoi vilkkaasti Raisiossa.

(Kymmenen uutiset 02.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.