Mainos

Eurovaalien ehdokasasettelu yhä pahasti kesken

Kesäkuussa pidettävien europarlamenttivaalien ehdokasasettelu on puolueissa vielä pahasti kesken.

Vaali-intoa laimentaa kallis valtakunnallinen kampanjointi ja tarpeeksi tunnettujen ehdokkaiden löytäminen. Etenkin pienemmät puolueet taistelevat puolestaan parlamenttipaikoistaan, koska vaalit käydään ilman vaaliliittoja. Lisäksi Suomen EU-edustajien määrä putoaa 14:stä 13:een kesän europarlamenttivaaleissa.

Ehdokasasettelu päättyy huhtikuun lopulla, ja toistaiseksi listoilta näyttäisi puuttuvan mielenkiintoisia nimiä.

- Kyllä kysymys on vaalikampanjan työläydestä: nykyjärjestelmässä vaalipiirinä on koko maa, mikä on erittäin haasteellinen niin taloudellisesti kuin työmäärältään myös EU-vaaleissa. Lisäksi äänestysprosentti on ollut kohtuullisen matala, joten kiinnostuksen herättäminen vaatii aikamoista työtä ehdokkaalta, selvittää SDP:n puoluesihteeri Ari Korhonen.

SDP nimeää lisää ehdokkaita torstaina. Mukana ovat jo Kimmo Kiljunen, Arja Alho ja Sinikka Hurskainen.

- En tässä vaiheessa ole ollenkaan huolissani - ihan kohtuulliselta näyttää. Toki haasteita on, joista yksi tulee varmasti olemaan alueellinen tasapaino ehdokkaissa. Hyviä ehdokkaita on kyllä tarjolla, Korhonen lupailee.

SDP toivoo uimari Jani Sievisen vastaavan maanantaina "kyllä" ja piristävän ehdokaslistaa. Julkkisehdokkaaksi kelpaisi myös kansanedustaja Satu Taiveaho.

Poliittisesta nosteesta nauttiva kokoomus kertoo ehdokasnimiään tämän kuun loppupuolella.

- Listalle on kovasti halukkuutta ja meillä on useita, joilla on aito läpimenon mahdollisuus. Luulen, että se tuo listan sisälle kilpailua. Se on tietysti aina hyvä asia puolueen näkökulmasta, kertoo kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen.

Eurovaalien kamppailu saisi vauhtia, jos ehdolle lähtisi niin sanottuja raskassarjalaisia, kuten SDP:n Eero Heinäluoma, kokoomuksen Ilkka Kanervan, vihreiden Tarja Cronberg tai kristillisdemokraattien Päivi Räsänen. Perussuomalaisten Timo Soini puolestaan toisi puolueelleen äänivyöryn - EU-vastainen Soini ei tosin ottaisi paikkaa vastaan.

Nykyisistä mepeistä vain viisi on halukkaita jatkokaudelle. Uudelleen ehdolla ovat Anneli Jäätteenmäki, Satu Hassi, Ville Itälä, Eija-Riitta Korhola ja Hannu Takkula.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.