Mainos

Eurooppalainen tietokoneajokortti Suomeen

Tietotekniikan liitto TTL tuo Suomen markkinoille eurooppalaisen tietokoneajokortin ECDL:n, joka on ainoa kansainvälisesti hyväksytty tietokoneosaamisen standardoitu pätevyystodistus. Kortti on voimassa jo yli 30 Euroopan maassa, ja tutkinnon suorittaneita on Euroopassa yli miljoona. Lisäksi tutkinto on käytössä mm. Australiassa, Kanadassa ja Etelä-Afrikassa.

Tutkinnon tavoitteena on nostaa tietotekniikan osaamista Euroopassa. EU ja eurooppalaisten tietotekniikkaliittojen yhteisjärjestö CEPIS arvioivat, että ECDL -tietokoneajokortti on ennen pitkään voimassa koko Euroopassa.

TTL valtuuttaa tietotekniikka-alan koulutusta antavia yhteisöjä vastaanottamaan ECDL:n (European Computer Driving License) ajokorttitutkintoja eli tietokoneen ohjelmistojen käytön osaamista mittaavia tutkintoja. Nämä koulutusorganisaatiot myös tarjoavat tutkintovaatimukset täyttävää koulutusta. -Eurooppalaisen ajokorttitutkinnon suorittamalla henkilö saa pätevyystodistuksen, jolla hän voi osoittaa, että hänellä on tietokoneen hallinnan perustaidot hallussaan. ECDL-ajokortti on erinomainen apuväline hakeuduttaessa esimerkiksi kansainvälisesti toimivien yritysten tai yhteisöjen palvelukseen", sanoo Tietotekniikan liiton toiminnanjohtaja Jouko Ruissalo.

-Tietokoneen ajokortti on alunperin suomalainen keksintö. Suomessa on ollut vuodesta 1994 lähtien kansallinen tietokoneen ajokortti. Tietotekniikan liitto ja TIEKE myivät suomalaisen tietokoneajokortin kansainväliset levitysoikeudet eurooppalaiselle tietotekniikkaliittojen yhteisjärjestölle CEPIS:lle, Ruissalo kertoo.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.