Euroopan unioni valmis kävelemään ulos ilmastoneuvotteluista

YK:n ilmastoneuvottelut jumissa – kehitysmaat vaativat rahastoa, jolla länsimaat korvaavat ilmastotuhojaan 2:04
YK:n ilmastoneuvottelut jumissa – kehitysmaat vaativat rahastoa, jolla länsimaat korvaavat ilmastotuhojaan.

Euroopan unioni jää mieluummin tuloksetta kuin saa huonon tuloksen ilmastoneuvotteluissa COP27-kokouksessa, sanoo Euroopan komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans. Hänen mukaansa Euroopan unioni on valmis kävelemään ulos ilmastoneuvotteluista.

Timmermans lisäsi kuitenkin, että EU toivoo edelleen hyvää lopputulosta kokouksesta.

Kommentit annettiin sen jälkeen, kun Euroopan unioni hylkäsi isäntämaa Egyptin tekemän esityksen, koska siinä ei pyritty vähentämään päästöjä riittävästi.

Ollikainen Ylellä: Suomen metsät voivat muuttua päästölähteiksi jo hakkuiden nykymäärillä

Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen varoittaa, että Suomen metsät voivat muuttua hiilinieluista päästölähteiksi nykyisillä hakkuumäärillä. Hänen mukaansa näin voi käydä, jos hakkuut Suomessa jatkuvat suurempina kuin 75 miljoonaa kuutiometriä vuosittain.

Ollikainen kommentoi metsähakkuita Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

Ilmastopaneelin puheenjohtaja lisäsi, että Suomen tilanne muuttuu vielä pahemmaksi, jos puun tuontia Venäjältä korvataan hakkuilla Suomessa. Tällöin hakkuiden määrä nousisi meillä arviolta 90 miljoonaan kuutiometriin vuositasolla.

YK:n ilmastokokousta Egyptissä on jatkettu sen suunniteltua kestoa pitemmäksi. Ollikaisen mukaan sopua ei ole löytynyt ilmastonmuutoksen vahinkojen ja menetysten korvaamisesta kaikkein haavoittuvimmille valtioille.

Lue myös:

    Uusimmat