EU vaatii vaihdettavia akkuja älypuhelimiin – aikooko Apple suostua?

Oletko hoksannut tätä iPhonen sääsovelluksesta? 0:53
KATSO MYÖS: Oletko huomannut iPhonesi sääsovelluksessa valkean pisteen? Hyvin hyödyllinen

Applen edustaja vihjasi haastattelussa, ettei yhtiön toiveena ole valmistaa irrotettavia akkuja puhelimiinsa.

Uutisoimme aiemmin, että EU vaatii jatkossa myös kannettaviin laitteisiin akkuja, jotka kuluttajan on helppo vaihtaa itse. Asetus vaikuttaisi myös älypuhelimiin, joista monissa akkua ei voi irrottaa itse. 

Eikä voi Applen mukaan jatkossakaan. Puhelinjätin edustaja vihjasi haastattelussa, ettei sen toiveena ole valmistaa irrotettavia akkuja toistaiseksi, kertoo Inverse.

Akun irrottaminen hankalaa vedenpitävyyden vuoksi

Uutinen EU:n vaatimuksesta sai käyttäjät haaveilemaan vanhanaikaisesta kannesta, jonka avulla puhelimen voisi vain napsauttaa auki, ja akun vaihtaminen onnistuisi välittömästi. Todennäköisesti asetus kuitenkin tuottaisi puhelimia, jotka avataan esimerkiksi ruuvimeisselein.

Applen laitteistosuunnittelusta vastaava varatoimitusjohtaja John Ternus kertoi YouTube-haastattelussa, että irrotettavien akkujen valmistaminen olisi hankalaa esimerkiksi laitteiden vedenpitävyyden vuoksi. 

– Uskomme ehdottomasti, että jos akku täytyy vaihtaa, siihen pitäisi olla turvallinen ja tehokas tapa, hän kuitenkin korosti.

Ternusin mukaan kestävyyden ja korjattavuuden yhdistäminen tuottaa joskus hankaluuksia: puhelinten vedenkestävyys saavutetaan erilaisilla liimoilla ja tiivisteillä, jolloin puhelimen avaaminen hankaloituu.

– Puhelimen sisäisistä komponenteista voi tehdä helpommin huollettavia tekemällä niistä erillisiä ja irrotettavia, mutta se itse asiassa lisää [puhelimeen] mahdollisen heikkouden.

Ternusin mukaan parasta oliskin kerätä dataa siitä, mistä puhelimen osista kannattaa tehdä korvattavia.

Vedenpitävyysväite voisi tarjota mahdollisuuden välttää uudet vaatimukset. Apple on vastustanut myös aiempia vaatimuksia esimerkiksi latauspäästä, joka sopisi kaikkiin laitteisiin. Jos Apple ei halua laittaa USB-C:tä iPhoneen, voisi se kiertää EU:n vaatimusta kahdella keinolla.

Katso myös: Nostalginen ulkonäkö! Tämä iPhone oli huippumoderni vuonna 2007

Nostalginen ulkonäkö! Tämä iPhone oli huippumoderni vuonna 2007 0:57
Muistatko, miltä vanha iPhonesi näytti? 

Lue myös:

    Uusimmat