Mainos

EU uhkaa Sudania pakotteilla

Sudanin mukaan Darfurin alueen väkivaltaisuuksia ei voi luonnehtia kansanmurhaksi.

Euroopan unioni uhkaa Sudanin hallitusta pikaisilla kansainvälisillä pakotteilla, jos verenvuodatus Darfurin alueella ei lopu pian.

EU:n puheenjohtajamaan Hollannin ulkoministeri Bernard Bot varoitti pakotteista eilen tavatessaan Sudanin ulkoministerin Mustafa Osman Alin.

-Parannusta on tapahtunut, muttei riittävästi, Bot huomautti.

Sudanin keskushallitusta vastaan taistelevien kapinallisten eräs johtaja sanoi eilen, että hänen ryhmänsä ei osallistu neuvotteluihin hallituksen kanssa, ennen kuin hallitus riisuu aseista Darfurin asukkaita terrorisoivat arabijoukkiot, janjaweedit.

Rauhanneuvottelut hallituksen ja kapinallisten välillä ovat tällä haavaa keskeytyksissä.

Sudan kiistää USA:n kansanmurhasyytökset

Sudan on kiistänyt, että Darfurin alueella käynnissä olevia väkivaltaisuuksia voitaisiin luonnehtia kansanmurhaksi.

Yhdysvaltain kongressi hyväksyi torstaina kannanoton, jossa Darfurin väkivaltaisuuksia kuvataan kansanmurhaksi. Kongressi myös pyysi presidenttiä puuttumaan tilanteeseen. Sudanin sisäministeriön viranomainen Al-Tigani al-Fadhil huomautti, että Yhdysvaltain kongressin päätökset olivat puolueellisia, epäoikeudenmukaisia ja kaukana totuudesta.

Al-Fadhil lisäsi, että kansamurhasyytökset vain pahentavat Darfurin konfliktia ja heikentävät Afrikan unionin pyrkimyksiä humanitaarisen kriisin ratkaisemiseksi. Al-Fadhilin mukaan Sudanin hallitus on aikeissa käynnistää Yhdysvaltain vastaisen kampanjan, jossa Sudan aikoo selvittää oman kantansa Darfurin tilanteeseen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.