Mainos

EU:n ulkoministerit koolla Luxemburgissa

EU:n ulkoministerit tapaavat tänään Luxemburgissa.

Ulkoministerit päättävät kokouksessa kolmen uuden palestiinalaisryhmän lisäämisestä terroristilistalle. Uusien listattavien joukossa on muun muassa palestiinalaisjohtaja Jasser Arafatin Fatah-järjestön sotilaallinen siipi eli al Aksan marttyyrien prikaatit. Kaksi muuta ryhmää ovat Palestiinan vapautuksen kansallinen rintama ja pienempi Palestiinan vapautuksen rintama. Terroristilistalle päätyneiden ryhmien varat on jäädytettävä kaikissa 15 unionimaassa.

Ulkoministerti pohtivat myös, voiko laittomien maahanmuuttajien lähtömaita uhata talousavun jäädytyksellä, mikäli ne eivät yritä estää ihmisvirtaa. Britannian pääministeri Tony Blair on ehdottanut talousavun karsimista, jos unionin ulkopuoliset maat eivät toimi yhteistyössä EU:n kanssa. Monet jäsenvaltiot kuitenkin vierastavat uhkapolitiikkaa. EU-maat hakivat yhteistä linjaa viime viikolla ilman ratkaisua. Unioniin saapuu vuosittain noin puoli miljoonaa laitonta maahanmuuttajaa, arvioi EU:n komissio. Ulkorajojen valvonnan tiukentamisesta aiotaan päättää juhannuksena EU-huippukokouksessa Sevillassa.

Tänään esillä on myös EU:n hakijamaille ehdotetut suorat maataloustuet, joista ei päästy sopuun viikko sitten. Saksan liittokansleri Gerhard Schröder totesi viikonloppuna Frankfurter Allgemeine -lehden sunnuntainumerossa, että maa ei voi suostua tukiin. Schröderin mukaan nykyisen maatalouspolitiikan jatkaminen 25 EU-maan kanssa maksaisi 8 miljardia euroa, josta Saksa joutuisi rahoittamaan 2 miljardia. Myös Britannia, Hollanti ja Ruotsi vastustavat suoria tukia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.