Mainos

EU:n päästörekisterit suljettu: Hakkerit varastivat 29 miljoonan päästöoikeudet

Euroopan päästöoikeusmarkkinat on suljettu ainakin viikoksi. Syynä on tietoverkon heikkoa suojausta hyväkseen käyttäneiden hakkereiden suorittama päästöoikeuksien varkaus.

Euroopan unionin lähteet kertoivat eilen, että viiden päivän aikana useissa maissa tehdyssä hyökkäyksessä varastettiin päästöoikeuksia yhteensä kahden miljoonan tonnin edestä.

Päästöoikeuksien viimeinen vahvistettu hintanoteeraus ennen kaupankäynnin keskeyttämistä oli 14,35 euroa tonnilta. Varastettujen päästöoikeuksien arvo on siten lähes 29 miljoonaa euroa.

Hakkereiden toiminta paljastui keskiviikkoiltana. Komissio sulki sen jälkeen tilapäisesti kaikki EU:n 27 kansallista päästöoikeusrekisteriä. Useissa maissa toteutettu hyökkäys ja varkaus oli EU:n edustajan mukaan "todennäköisesti yhteinen" operaatio.

Päästöoikeuskaupan tietoverkkoon on komission mukaan tehty toistuvia hyökkäyksiä parin kuukauden aikana. EU:n mukaan yli puolessa jäsenmaista, kaikkiaan 14 maassa, joudutaan korjaamaan kaupankäyntijärjestelmiä päästöoikeuskaupan turvallisuuden varmistamiseksi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.