Mainos

EU:n kalakiintiökiista pahasti solmussa

EU-maat ovat edelleen hyvin erimielisiä kalastuskiintiöistä. EU:n kalastusministerit keskeyttivät viime yönä kokouksensa Brysselissä ilman tulosta. Ratkaisua pyritään vielä löytämään tämän päivän aikana.

Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä ei ole nyt kovin toiveikas. Hänen mukaansa kaikki on auki, eikä ratkaisuja ole löytynyt. Mahdollista on, että kiintiökiistan ratkaisuyritykset siirtyvät 12. tammikuuta pidettävään kokoukseen.

Ongelmana ovat Pohjois-Atlantin ja Pohjanmeren kalastuskiintiöt. Komissio ja jäsenmaat eivät ole löytäneet yhteisiä kantoja. Jäsenmaat haluavat enemmän kalastusmahdollisuuksia kuin mitä komission mielestä on järkevä pyytää.

Koko paketin suurimmat ongelmat liittyvät makrilliin ja Pohjois-Atlantin kaloihin. Ongelmia on etenkin Espanjalla, Portugalilla, Ranskalla, Britannialla, Irlannilla ja Tanskalla, joten kyseessä on melko suuri kalasoppa.

Suomen kannalta tilanne on ongelmallinen siinä mielessä, että Suomen rehusilakan pyynti on osa kokonaisuutta. Sitäkään ei pystytä ratkaisemaan, koska koko paketti on auki.

Hemilän mukaan näyttää siltä, että Suomi saisi luvan rehusilakan pyyntiin ensi vuoden loppuun. Sen jälkeinen aikana on aivan auki. EU:n kalastuspolitiikka ei sinänsä salli silakan pyyntiä rehuksi.
-Tilanne on hankala, mutta sitä yritetään päivän aikana vääntää, kommentoi Hemilä aamulla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.