Mainos

EU-mediasirkus käyntiin Tampereella

Euroopan unionin ylimääräinen huippukokous on tuonut Tampereelle yli tuhat kotimaista ja ulkomaista toimittajaa. Kokouspaikan Vapriikin vieressä sijaitseva lehdistökeskus vilisee radion, tv:n ja lehtien edustajia. Tampereen kokousta voikin kutsua todelliseksi mediasirkukseksi, sillä samanaikaisesti järjestettävät lukuisat lehdistötilaisuudet juoksuttavat toimittajia kokoushuoneesta toiseen ja eri kielten sekamelska kuuluu jatkuvana kohinana lehdistökeskuksen käytävillä.

Suomalaisten uuden median osaaminen näkyy hyvin kokouspaikaksi valitussa Tampereen vanhassa tehdasrakennuksessa. Sadat toimittajille tarkoitetut Internet-päätteet täyttävät yhden hallin lehdistötiloissa. Kaikissa työpisteissä on lisäksi uutuuttaan hehkuvat tulostimet ja puhelimet. Seinän vierustoilla on fax-laitteita, kopiokoneita - ja jopa vanhoja kunnon kirjoituskoneita löytyy niitä tarvitseville.

Fontaine: Rauhan-Nobel oikeaan osoitteeseen

Päivän ensimmäinen virallisen tiedotustilaisuuden piti Euroopan parlamentin puhemies Nicole Fontaine. Fontaine sai osakseen laajaa huomiota - olihan hän juuri pitänyt puheen kokoukseen osallistuneille EU:n johtajille.

Puoliltapäivin alkanut Fontainen tiedotustilaisuus sai arvoonsa sopineen käänteen, kun tieto Nobelin rauhanpalkinnon saajasta keskeytti lehdistön kysymykset. Puhemies Fontaine tuntee palkinnon saaneen järjestön hyvin, sillä hän oli juuri vieraillut Kosovossa, jossa tämä Lääkärit ilman rajoja -järjestö toimii. Fontaine olikin iloisen yllättynyt siitä, että palkinto meni juuri tälle järjestölle.

Samaan aikaan, kun Fontaine vastaili viimeisiin kysymyksiin, Ranskan hallituksen tiedottaja aloitti omaa tilaisuuttaan vastapäisessä lehdistöhuoneessa. Menestys oli tässäkin tilaisuudessa taattu, ja varatut paikat täyttyivät toimittajista ja kuvaajista ääriään myöten.

Ja pian olivat jo vuorossa Ruotsin oikeusministerin, Hollannin valtuuskunnan edustajien sekä brittien, ranskalaisten ja italialaisten tiedotustilaisuudet. Ja näistä kaikista leviää sadoittain uutisia ympäri Euroopan - enemmän ja vähemmän uutisnälkäisille kansalaisille.
(MTV3-Tomi Lindblom,Tampere)
(Digitaalikameralla otetut kuvat: Rami Niittysalo)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.