Mainos

EU-maat kiristävät turvajärjestelyjä

Useat Euroopan maat ovat nostaneet valmiustasoaan terrori-iskujen varalta ja lisänneet valvontaa julkisissa kulkuvälineissä.

Euroopan maat ovat kiristäneet turvatoimiaan Lontoon terrori-iskujen vanavedessä. Etenkin rajojen ja julkisen liikenteen valvontaa on tehostettu.

Ranska päätti nostaa valmiustasoaan terrori-iskujen varalta toiseksi korkeimmalle eli punaiselle tasolle. Saksassa maan rautateiden ja Berliinin metron valvontaa on lisätty. Italiassa puolestaan kaikki lentokentät asetettiin hälytystilaan ja maan terrorisminvastainen komitea kokoontuu pohtimaan jatkotoimia.

Hollannin pääministeri Jan Peter Balkenende ilmoitti maan tehostavan rajatarkastuksiaan ja lisäävän turvatoimia brittikohteissa.

Ruotsin pääministeri Göran Persson ja ulkoministeri Laila Freivalds keskeyttivät kesälomansa kuten myös Tanskan ulkoministeri Per Stig Möller.

Myös Yhdysvaltain kotimaan turvallisuuden ministeriö on nostanut valmiustasoa terrori-iskujen varalta junissa ja muissa julkisissa kulkuvälineissä, mutta ei lentokentillä. Washingtonissa ja New Yorkissa kehotettiin asukkaita erityiseen tarkkaavaisuuteen.

EU:n sisäministerit koolle?

Espanjan sisäministeri Jose Antonio Alonso haluaa EU:n sisäministerit koolle käsittelemään Lontoon terrori-iskuja.

Alonso totesi odottavansa EU:n puheenjohtajamaalta Britannialta kutsua kokoukseen ja puhuvansa asiasta brittikollegansa Charles Clarken kanssa vielä illan aikana.

(MTV3-STT-TT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.