Mainos

EU määräsi pakotteita Al-Assadin vaimolle

EU:n ulkoministerit ovat päättäneet uusista pakotteista Syyrian johdolle. Unioni asettaa presidentti Bashar al-Assadin vaimon Asman ja lähipiirin matkustuskieltoon sekä jäädyttää heidän varojaan.

MTV3:n kirjeenvaihtaja Helena Petäistö uskoo, että Bashar al-Assadin vaimoon ulotetut pakotteet voivat purra, sillä Asman ei ole eristäytynyt nainen, vaan on matkustellut paljon ja hänellä tiedetään olevan kallis maku.

Asman al-Assadon entinen investointipankkiiri. Kalliista maustaan tunnettua tyyli-ikonia on verrattu muun muassa Jordanian kuningattareen Raniaan sekä Ranskan ykkösnaiseen Carla Bruniin. Maailmalla ovat herättäneet pahennusta tiedot, joiden mukaan Asmanin luksustuotteiden shoppailu on jatkunut, vaikka verenvuodatus on kiihtynyt Syyriassa.

Yli 150 syyrialaista henkilöä ja yhtiötä on jo EU:n mustalla listalla. Maa on myös öljynvienti- ja asekauppakiellossa. Samoin kulta- ja arvometallikauppa maan kanssa on kielletty.

— Pakotteet toimivat kahdella tavalla. Ne kohdistuvat tiettyihin yksilöihin ja estävät heitä jatkamasta toimintaa entiseen tapaan. Toisekseen pakotteet lähettävät selvän poliittisen viestin siitä, mitä kansainvälinen yhteisö ajattelee tästä tilanteesta, sanoi EU:n ulkoministeri Catherine Ashton.

Syyrian yli vuoden kestäneessä verenvuodatuksessa on kuollut yli 9000 ihmistä.

(MTV3 - STT)

Katso Helena Petäistön juttu (Seitsemän uutiset 23.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.