Mainos

EU löysää Jugoslavian vastaisia pakotteita

Euroopan unioni löysää Jugoslavian vastaisia pakotteitaan. Helpotus koskee osaa Kosovon ja Montenegron saarrosta. Kosovo ja Montenegro pääsevät eroon EU:n öljynvientikiellosta samoin kuin lentokiellosta. Päätöksen odotetaan tulevan voimaan lähipäivinä.


Pakotteiden purku johtanee aikanaan siihen, että koko Jugoslavia pääsee normaaliin kaupankäyntiin ja yhteydenpitoon EU:n kanssa. EU julisti Jugoslavian vastaiset pakotteet viime vuonna, jotta se saisi Jugoslavian lopettamaan Kosovon albaanien sorron.

Kosovosta löytyi jälleen joukkohauta

Brittiläiset tutkijat ovat löytäneet Kosovosta 50 ihmisen joukkohaudan, kertoo Britannian ulkoministeri Robin Cook. Hauta löytyi Ljubidzasta, kuuden kilometrin päästä Prizrenin kaupungista.

Kosovon pommituksen tuhoja


Ruumiit oli kaivettu neljän metrin syvyyteen. Joukossa oli naisten ja lasten ruumiita. Brittitutkijat ovat tähän mennessä kaivaneet ylös 280 ruumista kahdeksasta haudasta eri puolilta Kosovoa.

Tutkijat kokoavat aineistoa Haagissa toimivalle entisen Jugoslavian alueen sotarikoksia tutkivalle tuomioistuimelle. Se on asettanut Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin syytteeseen sotarikoksista. Cook tapasi eilen Kosovon vapautusarmeijan UCK:n poliittisen johtajan Hashim Thaqin Lontoossa.
(MTV3-STT-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja