Mainos

EU huolissaan Venäjän rajamaksuhankkeesta

Euroopan unionin komissio on erittäin huolestunut Venäjän suunnittelemista uusista rajanylitysmaksuista. Suunnitelma rikkoo komission mielestä selvästi EU:n ja Venäjän välisiä sopimuksia. EU:n edustaja Nico Wegter sanoi Brysselissä, että ulkoasiain komissaari Hans van den Broek ilmaissut syvän huolensa Venäjän hankkeesta.

Wegterin mukaan Venäjän viranomaiset ovat päättäneet ryhtyä perimään rajanylitysmaksua, jonka suuruus on 4,5 markkaa Suomen rahana, kaikilta maahan saapuvilta ja maasta lähteviltä ihmisiltä. Lisäksi perittäisiin kaikilta rekoilta 800 markan suuruinen rajamaksu. Wegterin saamien tietojen mukaan maksua aiotaan ryhtyä perimään myös lentokentillä.

Venäjän hanke asettaa Wegterin mukaan kyseenalaiseksi EU:n suunnittelemat avustukset, jotka on ollut määrä myöntää venäläisten rajanylityspaikkojen parannustöihin Suomen ja Venäjän rajalla.

Liikenneministerit koolle Brysseliin

Liikenneministeriön kansliapäällikkö Juhani Korpela on hyvillään komissaari van den Broekin kannanotosta. Liikennekomissaari Neil Kinnock neuvotteli äsken EU:n ja Venäjän yhteisistä liikennehankkeista Moskovassa. Korpelan mukaan suomalaiset evästivät Kinnockin hyvin Moskovan matkaa varten.

EU:n liikenneministerineuvosto on koolla Brysselissä torstaina ja perjantaina, jolloin liikenneministeri Tuula Linnainmaa ja kansliapäällikkö Korpela keskustelevat mm. kiperästä Venäjän tilanteesta muiden EU-maiden liikenneministereiden kanssa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.