Mainos

EU haluaa paremmat suhteet Kiinaan

EU:n komissio ehdotti tänään mm. vuosittaisten huippukokousten järjestämistä Kiinan kanssa. Ehdotus sisältyy komission suunnitelmaan parantaa EU:n suhteita Kiinaan.

Komissio aikoo tehostaa mm. poliittista vuoropuhelua Kiinan kanssa, tiivistää kaupallisia ja taloudellisia suhteita sekä kehittää ihmisoikeuskysymysten käsittelyä. Taloudellisella puolella EU pitää yhtenä tärkeimmistä asioista Kiinan pääsyä Maailman kauppajärjestöön WTO:hon. Unioni pyrkii saavuttamaan Kiinan kanssa samanlaiset suhteet kuin Kiinalla on Yhdysvaltain, Japanin ja Venäjän kanssa. Vuosittaisten huippukokousten lisäksi komissio ehdottaa säännöllisten kokousten järjestämistä korkeiden virkamiesten tasolla. Lisäksi EU pyrkii laajentamaan keskusteluaiheita Kiinan kanssa mm. asevalvontaan, rikollisuuden vastaiseen taisteluun, ympäristöasioihin sekä Aasian alueen turvallisuuskysymyksiin.

Ihmisoikeusrikkomukset ovat yhä yleisiä Kiinassa ja EU aikoo jatkossakin kiinnittää asiaan huomiota, komissio tähdensi. Sen sijaan, että EU tuomitsisi Kiinan sen ihmisoikeusrikkomuksista, se haluaa kehittää osapuolten välille rakentavaa vuoropuhelua sekä yhteistyötä. Tärkeimpinä toimina ovat komission mukaan oikeusvaltioperiaatteen edistäminen ja kansalaisyhteiskunnan vahvistaminen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.