EU haluaa lisää tupakointikieltoja

Useat EU-maat ovat jo rajoittaneet tupakointia julkisissa rakennuksissa.

EU:n komissio haluaa laajentaa tupakointikieltoja unionin alueella. Komissio laittaa ensi tiistaina jakoon raportin, jossa esitellään tutkimustuloksia tupakointirajoituksia käyttöön ottaneista maista.

EU:n terveyskomissaarin edustaja Philip Tod kertoo, että toteutetut tupakointikiellot on otettu hyvin vastaan. Hän viitaa etenkin Irlantiin, Italiaan, Maltaan ja Ruotsiin.

- Me olemme nähneet tietyn magneettiefektin sen jälkeen kun Irlannissa otettiin käyttöön tupakointikielto kaikilla julkisilla alueilla. Se oli menestyksekäs, joten monet muut maat ovat tehneet jotain vastaavaa.

Useimmat EU-maat ovat ainakin rajoittaneet tupakointia julkisissa rakennuksissa. Kattavimmat tupakointikiellot ovat nykyisin Irlannissa ja Skotlannissa. Koko Britannian on määrä ottaa vastaava kielto käyttöön ensi kesänä.

Suomessa tulee kesäkuussa voimaan laki, jonka mukaan tupakointi ravintolassa on sallittu ainoastaan erillisessä tilassa. Vastaava rajoitus on jo voimassa Italiassa, Ruotsissa ja Maltalla. Viro ottaa sen käyttöön samaan aikaan Suomen kanssa.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat