Etkö löydä mitään päällepantavaa? Näin järjestät vaatekaappisi!

Heitätkö vaatteesi kaappiin miten sattuu? Ovatko housut ja paidat täydessä sekasorrossa? Onko sinulla liikaa vaatteita? Näillä vinkeillä järjestät kaappisi kuntoon ja käytät todennäköisemmin useampia asuja.

Sekainen vaatekaappi saattaa saada sinut yhä usemmin tarttumaan samoihin vaatteisiin, vaikka valinnanvaraa olisi. Et myöskään löydä uusia vaatekertoja silloin, kun niitä tarvitsisit. Jos vaatekaappisi ei ole järjestyksessä, et luonnollisestikaan voi löytää sieltä mitään eikä koko asupotentiaalisi pääse käyttöön. Näillä vinkeillä järjestät vaatevarastosi uuteen uskoon.

Pienennä varastoa

Käy läpi kaikki vaatteesi ja heitä turhat vaatteet pois. Jätä jäljelle vain ne vaatekappaleet, jotka imartelevat vartaloasi, ovat mukavia päällä ja sopivat nykymuotiin. Miksi säilyttäisit vaatteita, joita et koskaan käytä? Kärrää ne vaikka kirpputorille, jos et raaski heittää vaatteita roskiin. Perussääntö on, että jokaista vaatetta tulisi käyttää ainakin kerran tai kaksi vuodessa, muuten se joutaa pois kaapistasi tilaa viemästä.

Älä hamstraa

Jos sinulla on jo kolme paria samanmallisia farkkuja ja valikoima mustia toppeja, vähennä hiukan vaatekappaleiden määrää. Pidä vain hyväkuntoiset vaatteet, joita oikeasti rakastat. Jos vaate ei istu sinulle täydellisesti, heitä se pois. Muista, että säilöt turhaan vaatekappaletta, joka oli viimeksi muodissa 1980-luvulla.

Käytä tila hyödyksesi

Käytä pieneen tilaan mahtuvia vaateripustimia ja säilö huivit ja hanskat kauniisiin rasioihin. Käytä myös hyllynjakajia, jotta voit asetella laukkusi siististi.

Kaappi kauniiksi

Kuvittele vaatekauppojen pukuhuoneita. Satsaa siihen, että kaikki vaateripustimet ovat samanlaisia ja että vaatekaappi on kauniisti valaistu. Mieti myös, voisitko päällystää vaatekaappisi hyllyt. Pidä lähistöllä tuoksukynttilää, jotta vaatteitasi ympäröisi hyvä tuoksu. Älä kuitenkaan jätä kynttilää palamaan!

Keskity vaatteisiin, joita oikeasti käytät

Järjestele kaappisi niiden vaatteiden mukaan, joita oikeasti käytät. Pidä esimerkiksi huoli siitä, että paljon käytetyt mekot roikkuvat keskeisellä paikalla. Näin pääset niihin helposti käsiksi. Jos käytät farkkuja vain harvoin, viikkaa ne vaikka ylähyllylle.




AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat