Mainos

Etiopiassa merkittävä fossiililöytö

Uudesta fossiilista on löydetty nilkan osien lisäksi muun muassa sääriluu, osia reisiluusta, kylkiluita, nikamia, ja lapaluu.

Etiopiassa on tehty jälleen merkittävä arkeologinen löytö, joka tuo lisää tietoa ihmisen varhaiseen kehityshistoriaan. Etiopilais-amerikkalainen tutkijaryhmä on ilmoittanut löytäneensä useita osia toistaiseksi vanhimman kaksijalkaisen luurangosta.

Arkeologi Yohannes Haile Selassien mukaan löydettyjen fossiilien iäksi arvioidaan 3,84 miljoonaa vuotta. Samaiselta Afarin alueelta vuonna 1974 löytynyt ihmisapina Lucyn luuranko on arvioitu 2,83 miljoonan vuoden ikäiseksi.

Tutkimusryhmän amerikkalaisjäsenen Bruce Latimerin mukaan uusi löytö saattaa mullistaa nykyisen käsityksen ihmisen kehityksestä. Fossiilin nilkan perustella on kyetty jo päättelemään, että kyseinen olento saattoi kulkea pystyssä kahdella jalalla. Tämä luuranko auttaa meitä ymmärtämään, mitä nivelissä tapahtui ja kuinka pystyasennossa käveleminen oikein syntyi, Latimer arvioi.

Uudesta fossiilista on löydetty nilkan osien lisäksi muun muassa sääriluu, osia reisiluusta, kylkiluita, nikamia, ja lapaluu. Fossiilin lajia tai sukupuolta ei ole vielä määritetty.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.