Mainos

Etiopian diktaattorille elinkautinen

Syyttäjä oli vaatinut Mengistu Haile Mariaminille kuolemanrangaistusta kansanmurhasta, mutta tuomioistuin päätyi Mengistun iän ja terveydentilan vuoksi elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Etiopialainen tuomioistuin on tuominnut maan entisen diktaattorin Mengistu Haile Mariamin elinkautiseen vankeusrangaistukseen kansanmurhasta.

Hänet todettiin syylliseksi jo joulukuussa tuhansien ihmisten surmauttamiseen vallassaolonsa aikana. Syyttäjä oli vaatinut kuolemanrangaistusta, mutta tuomioistuin päätyi Mengistun iän ja terveydentilan vuoksi elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Mengistu tuomittiin poissaolevana, sillä hän elää maanpaossa Zimbabwessa.

Vuonna 1937 syntynyt Mengistu nousi Etiopian johtoon Haile Selassien syrjäyttäneessä vallankaappauksessa vuonna 1974. Mengistu pakeni maasta vuonna 1991 nykyisen presidentin Meles Zenawin syrjäytettyä hänet joukkoineen.

Oikeudenkäynti Mengistua vastaan alkoi vuonna 1994. Mengistun lisäksi tuomittiin hänen avustajiaan, mm. entinen pääministeri Fikre Selassie Wogderesse. Syytteitä oli kaikkiaan 221 murhista, laittomista vangitsemisista ja omaisuuden takavarikoinnista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.