Mainos

Eteläisen Irakin turvallisuus siirtyy paikallisten vastuulle

Yhdysvallat ja Britannia pyrkivät siirtämään vastuuta enenevässä määrin Irakin omille joukoille voidakseen lopulta vetää 137 000 sotilastaan maasta.

Yhdysvaltain johtaman liittouman joukot aloittavat vetäytymisensä Irakin eteläisimmästä maakunnasta ensi kuussa, Irakin pääministeri Nuri al-Maliki kertoo. Vastuu Muthannan maakunnasta siirtyy näin irakilaisille turvallisuusjoukoille.

Tällä hetkellä maakunnan turvallisuudesta vastaavat Britannian komennossa olevat australialaiset joukot. Alueella on myös noin 600 japanilaista sotilasta.

Yhdysvallat ja Britannia pyrkivät siirtämään vastuuta enenevässä määrin Irakin omille joukoille voidakseen lopulta vetää 137 000 sotilastaan maasta. Sunnien kapina ei kuitenkaan ota hellittääkseen osissa Irakia.

-Muthanna on ensimmäinen Irakin maakunta, jolla on kunnia tulla siirretyksi monikansallisilta joukoilta Irakin joukoille, Maliki sanoi tiedotustilaisuudessa. Hän on jo aiemmin sanonut, että kaikki Irakin 18 maakuntaa kahta lukuunottamatta voivat olla irakilaisten vastuulla vuoden loppuun mennessä.

Yhdysvaltain operaatio kapinallisia vastaan on jatkunut edelleen Bagdadin länsipuolella Ramadissa. Helikoptereita ja hävittäjiä lensi kaupungin yllä ja panssarivaunuja liikkui kaduilla samaan aikaan kun kaupungista kuului räjähdyksiä.

Useimmat Ramadin asukkaat ovat pysyttelleet kodeissaan ja kaupat ovat olleet suljettuina. Asukkaat sanovat pelkäävänsä Yhdysvaltain suurhyökkäystä kaupunkiin.

(MTV3-STT-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja