Mainos

Etelä-Korean lakkotilanne kiristyy

Kansainvälinen ammattiliittojen yhdistys ICFTU tuomitsi eilen Etelä-Korean uuden työlain. Järjestö sanoi, ettei uusi laki korjaa aiempien lakien puutteita ja että se rikkoo kansainvälisesti tunnustettuja ammattiyhdistysoikeuksia. YK:n alainen Kansainvälinen työjärjestö ILO puolestaan pyysi Etelä-Korean hallitukselta vastausta valitukseen, jonka ICFTU on tehnyt.

Kiistellyn työlain vastustus laajenee Etelä-Koreassa. Useiden pankkien ja vakuutusyhtiöiden työntekijät antoivat eilen tukensa ay-liikkeen vaatimuksille, joiden mukaan äskettäin hyväksytty työlaki on kumottava.

Aiemmin eilen ay-liike uhkasi hallitusta laajoilla julkisen alan lakoilla viikon päästä, jos hallitus ei kumoa kiisteltyä lakia. Ay-liike ilmoitti myös aloittavansa lakon heti, jos syyttäjäviranomaiset ryhtyvät uhkaustensa mukaisesti pidättämään ammattiyhdistysjohtajia.

Lakossa on ay-liikkeen mukaan tällä haavaa noin 220 000 mm. autotehtaiden, telakoiden ja sairaaloiden työntekijää. Hallitus torjui tuoreeltaan ay-johtajien esittämän uhkavaatimuksen.

Laajoja vastalauseita nostattanut työlaki lisää työnantajien mahdollisuuksia irtisanoa ja lomauttaa työntekijöitä sekä solmia lyhytaikaisia työsuhteita.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.