Mainos

Etelä-Korean kiistellyt tykistöharjoitukset päättyivät

Etelä-Korean tykistöharjoitukset lähellä Pohjois-Korean rajaa ovat päättyneet, kertoo Etelä-Korean puolustusministeriö. Harjoitukset kestivät alle kaksi tuntia.

Pohjois-Korea ei ole toistaiseksi reagoinut harjoituksiin millään tavalla. Pohjois-Korea oli aiemmin uhannut Etelä-Koreaa vastatoimilla, jos tykistöharjoitus rajan tuntumassa olevalla saarella toteutuu.

Ennen harjoitusten alkamista amerikkalaisdiplomaatti Bill Richardson kertoi CNN:lle edistysaskeleista neuvotteluissa Pohjois-Korean kanssa. Richardsonin mukaan Pohjois-Korea saattaa sallia YK:n ydinenergiajärjestön tarkastajien paluun maahan.

Pohjois-Korea vetäytyi aseriisuntaneuvotteluista vuonna 2009. Samalla se karkotti pois YK:n ydintarkastajat.

Pohjois-Korea lupaa harkita myös uuden Yhdysvaltojen, Pohjois-Korean ja Etelä-Korean välisen sotilaskomission perustamista. Lisäksi suunnitelmissa on uusi Koreoiden välinen kuumalinja.

Koreat ovat ajautuneet sodan partaalle viime aikoina, ja Etelä-Korean tykistöharjoitusten on pelätty kärjistävän tilannetta entisestään.

YK:n turvallisuusneuvoston hätäkokous ei onnistunut saamaan aikaan yhteistä julkilausumaa asiasta. Kokous päättyi tuloksetta kahdeksantuntisten neuvotteluiden jälkeen.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.