Mainos

Estonian uhrien nostaminen ei saa kannatusta Ruotsissa

Ruotsalaisen arviointiryhmän marraskuussa julkistama suositus nostaa merestä mahdollisimman moni autolautta Estonian uhreista ei tunnu saavan kannatusta Ruotsissa.

Yksityishenkilöillä oli mahdollisuus ilmaista kantansa suositukseen vuodenvaihteeseen mennessä. Viranomaisille saapuneesta 160 kirjeestä sadassa vastustettiin nostamista. Hankeen kannattajiksi ilmoittautui 40 kirjoittajaa, loput eivät ottaneet asiaan kantaa. Valtaosa kirjeitä lähettäneistä on Estonian uhrien omaisia.

Ehdotus uhrien nostamisesta on parhaillaan myös lausuntokierroksella eri viranomaisten, kirkon ja omaisjärjestöjen luona. Lausuntoa on pyydetty 31 järjestöltä tai laitokselta, joista vain muutama on toistaiseksi ilmaissut kantansa. Lausunnoista yhdessäkään ei kannateta ehdotusta uhrien nostamisesta, mm. sosiaalihallitus ja puolustusvoimat vastustavat hanketta.

Myös Ruotsissa aiemmin tehdyissä mielipidekyselyissä enemmistö vastaajista on vastustanut uhrien nostamista. Ruotsin hallituksen odotetaan päättävän Estonian uhrien mahdollisesta nostamisesta helmikuussa. Suomen hallitus ilmoitti marraskuussa, ettei Estonian hylyn hautarauhaa pitäisi rikkoa nostoyrityksillä.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.