Mainos

Esso kieltää kännykän käytön tankatessa

Huoltamoketju Esso kieltää kännykän käytön autoa tankatessa. Sisällä autossa puhelimeen saa puhua, mutta bensamittareiden läheisyydessä kännykkä on suljettava. Samanlaiset ohjeet ovat mm. jokaisen Nokian puhelimen käyttöohjeissa.

Shell ja Neste seuraavat, miten kännykkäkielto etenee

Monikansallinen Shell ei tässä vaiheessa ole toteuttamassa ainakaan Suomessa sijaitsevilla huoltamoillaan matkapuhelinten käyttökieltoa. Samalla linjalla on suomalainen Nesteen huoltoasemaketju, joka niin ikään odottaa tilanteen kehittymistä.

-Öljyalalla on aina silloin tällöin keskusteltu siitä, että matkapuhelinten käyttöön huoltamoilla pitäisi kiinnittää huomiota. Seuraamme parhaillaan, mihin kehitys kulkee, kertoi Shellin huoltoasemien turvallisuus- ja ympäristöasioista vastaava Markku Erkamo.

-Tämän Esson tekemän matkapuhelimen käyttökieltopäätöksen johdosta asia nousee varmasti Öljy- ja kaasualan keskusliitossa uudelleen keskusteluun. Pyrimme noudattamaan niitä linjauksia, joita siellä kenties tehdään, hän arvioi.

Erkamon mukaan mukaan myös Shellillä on, kuten muillakin kilpailijoilla, tiukat turvallisuuteen liittyvät normit. Hän olettaa, että Essolla olisi otettu jonkinlainen kansainvälinen kannanotto matkapuhelinten käyttökysymykseen. Neste ei tässä vaiheessa aio tehdä päätöstä matkapuhelinten käyttökiellosta.

-Seuraamme tietysti mielenkiinnolla tilannetta. Tietysti meillä ei ole kyseisestä asiasta kokemuksia, ja sopiva foorumin sen esille ottamiseksi on Öljy- ja kaasualan keskusliiton huoltoasemavaliokunta, kertoi Nesteen tiedotuspäällikkö Mika-Pekka Miettinen.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.