Mainos

Essayah ja Torvalds: Rasismi ja tyhjän äänestäminen eivät vie EU:ta eteenpäin

Rasististen ja EU:ta lähtökohtaisesti vastustavien ryhmien marssi EU-parlamenttiin näissä vaaleissa puhuttaa Sari Essayahia (kd.) ja Nils Torvaldsia (rkp).

Ehdokkaat kohtasivat tänään MTV:n Matkalla Brysseliin -nettivaalitentissä.  

– Koen huolestuttavana, että  on paljon tällaisia antisemitistisiä, rasistisia ryhmiä, jotka hakevat  poliittisen agendansa muukalaisvihamielisyydestä. Ei kunnioiteta demokratiaa, oikeusvaltioperiaatetta. Se huolestuttaa, että tällaisia voimia on tulossa nykyistä enemmän, toteaa Sari Essayah.

– On typerää ja turhaa lähteä Eurooppaan sillä asenteella, että tässä ei tehdä mitään rakentavaa, vaan laitetaan vaan peukaloa alas, jatkaa Nils Torvalds.

Essayah ja Torvalds uskovat, että Moldovan kanssa kesäkuussa allekirjoitettava assosiaatiosopimus on askel oikeaan suuntaan eikä aiheuta samanlaista kriisiä Venäjän kanssa kuin Ukrainan kanssa suunniteltu sopimus.

– Moldovan kohdalla toivon, että sopimus pakottaa maan tekemään rakenteellisia uudistuksia. On lähdettävä kitkemään korruptiota ja uudistamaan talouden rakenteita. Viisumivapauspäätöstä en itse tukenut. Mielestäni se askel oli hivenen liian nopea, Essayah sanoo.

Venäjän ja EU:n välillä sopimuksesta on meneillään varjonyrkkeily. Siitä kertoo jotain venäläisministerin reaktio, kun hänen lentokoneeltaan evättiin kotimatka Moldovan venäläismielisestä Transnistriasta yli Romanian ja Bulgarian ilmatilan.

– Ison maan varapääministeri – sen jälkeen, kun hänen konettaan ei päästetty läpi – ilmoitti, että seuraavan kerran hän tulee Tupolev 160:llä, siis pommikoneella. Kyllä täytyy kysyä, että ovatko kaikki intiaanit nyt kanootissa? Kaikki muumit laaksossa? pohtii Torvalds.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.