Espoolaisisä imeskeli alakouluikäisen tyttärensä posket mustelmille – selitti oikeudessa "voimakkaina" rakkaudenosoituksina

Espoolaisisä aiheutti ainakin kolmella eri kerralla tyttärensä poskiin mustelmia rajuilla "rakkaudenosoituksillaan". Isän mukaan kyse oli kulttuurisesta tavasta ja oli normaalia, että poskeen jäi jälkiä.

Teot tapahtuivat ainakin kolmella eri kerralla vuosina 2020 ja 2021. Tytär oli tekohetkellä 8–9-vuotias.

Tytär kertoi poliisille kieltäneensä isää imemästä hänen poskiaan, koska imeminen tuntui "ärsyttävältä". Isä oli kuitenkin tytön mukaan kertonut, että poskien imeminen ja kevyt pureminen tarkoittaa rakkautta.

Kerrottuaan tapahtumista poliisille tyttö pelkäsi, että isä suuttuisi hänelle. Oikeudessa syyttäjä esitti todisteina tapahtumista kolme eri aikoina otettua valokuvaa, joissa näkyi tytön poskiin syntyneet vammat.

Tytön äiti kertoi oikeudessa, että oli ihmetellyt isän luona lapsensa posken ilmestynyttä mustelmaa. Tytär oli kertonut isänsä rakkaudenosoituksesta ja sanonut, ettei halunnut isänsä tekevän niin.

Äiti oli alkanut ottaa valokuvia tyttärensä kasvoista, kun tämä palasi isänsä luota. Äidin mukaan lapsen mustelmat paranivat yleensä viikossa, mutta lapsi arkaili ulos menemistä mustelmaisena.

Äiti kertoi oikeudessa, että mies oli aiemminkin imenyt lasten poskia, mutta tällöin siitä ei ollut aiheutunut mustelmia.

400 euroa kärsimyksistä

Isän kertoi puolestaan oikeudessa, että arabialaisessa kulttuurissa on normaalia osoittaa rakkautta voimakkaasti. Hän oli tehnyt näin itsekin, koska rakasti lastaan, oli ikävöinyt tätä ja ollut ylpeä lapsestaan.

Isän mukaan tyttö ei kieltänyt posken imemistä. isän mukaan mustelmat johtuivat tytön herkästä ihosta. isän mukaan perheessä myös lapsilla oli tapana purra kevyesti hänen poskiaan.

Mies sanoi, ettei tiennyt, että Suomessa suhtaudutaan näin vakavasti asiaan. Saatuaan tietää siitä hän kertoi lopettaneensa heti lapsen poskien imeskelyn.

Länsi-uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 36-vuotiaan isän lapsensa pahoinpitelystä 45 päiväsakkoon. Lisäksi mies joutuu maksamaan tyttärelleen 400 euroa kärsimyskorvauksia.


Lue myös:

    Uusimmat