Espanjalaislähde: Terroristi suunnitteli hyökkäävänsä räjähdelennokilla FC Barcelonan ja Real Madridin peliin

1:39
Videolla kuvaa maaliskuun alussa pelatusta El Classicosta.

Barcelonalainen päivälehti El Periodico julkaisi tietoja, joiden mukaan yksittäinen terroristi aikoi hyökätä espanjalaisten jalkapallojättien FC Barcelonan ja Real Madridin otteluun. Hyökkäys olisi tapahtunut räjähteillä lastatulla dronella eli lennokilla.

33-vuotias marokkolainen henkilö oli kertonut ideasta poliisille sen jälkeen, kun hänet oli pidätetty.

El Periodicon mukaan suunnitelma meni piloille, kun Espanjan hallitus kielsi yleisötapahtumien järjestämisen koronaviruspandemian takia. Espanjassa jalkapallo-otteluita on tarkoitus jatkaa kesäkuussa. Tuolloin pelit pelataan tyhjille katsomoille.

Raportin mukaan kyseinen henkilö oli kytköksissä ISIS-terroristijärjestöön. Idea lennokki-iskusta oli tullut järjestöön kuuluvalta mentorilta.

Mentorin ohjeistuksen mukaan nyt pidätettynä olevan henkilön piti hankkia itselleen lennokki. Käyttöopettelun jälkeen drone olisi lastattu täyteen räjähteitä ja se olisi tuotu Camp Nou -stadionille FC Barcelonan ja Real Madridin välisen ottelun aikana.

– Tarkkaa suunnitelmaa ei voitu toteuttaa, mutta itse isku oli tarkoitus laittaa käytäntöön, El Periodicon jutussa kirjoitetaan.

Koronaviruspandemian takia kyseinen henkilö muutti suunnitelmaansa. El Periodicon saamien poliisilähteiden mukaan uudessa suunnitelmassaan terroristi aikoi hyökätä supermarketin ulkopuolella olleiden ihmisten tai Barcelonan metroa käyttäneiden matkustajien kimppuun.

Kyseinen henkilö pidätettiin 8. toukokuuta ja hän istuu tällä hetkellä vankilassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja