Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Esittelyssä joulun uutuussiiderit ja -oluet

Kuva: Lehtikuva
Kuva: LehtikuvaLehtikuva
Julkaistu 26.11.2009 12:37

Tänä vuonna jouluoluissa ja siidereissä on omenaa, inkivääriä ja kanelia. Mukana on myös ekologisia lähituotteita.

Joulun uutuusjuomissa maistuvat perinteiset mausteet: neilikka, inkivääri ja kaneli. Jouluoluissa on vaihtoehtoja tummapaahtoisesta klassikosta ekologiseen lähiolueen.

Joulusiiderit: Omenaa ja glögiä

Joulusiiderit vasemmalta: Golden Cup Talviomena, Olvi Glöginmakuinen siideri ja Upcider Jouluomena
Joulusiiderit vasemmalta: Golden Cup Talviomena, Olvi Glöginmakuinen siideri ja Upcider Jouluomena

Hartwallin Upcider Natural jouluomena syntyy Royal Gala -lajikkeen omenista. Tuotteessa ei ole käytetty keinotekoisia makeutusaineita.

Olvin tuo markkinoille Glöginmakuisen siiderin. Juoma on maustettu mustaherukalla, neilikalla, kanelilla ja inkiväärillä.

Sinebrychoffin Golden Cup Talviomena on puolikuiva omenasiideri, joka on niin ikään maustettu kanelilla ja inkiväärillä.

Jouluoluet: Karamellia ja lähiolutta

Jouluoluet vasemmalta: Sinebrychoffin Jouluolut, Olvin Jouluolut ja Lapin Kulta JouluolutJouluoluet vasemmalta: Sinebrychoffin Jouluolut, Olvin Jouluolut ja Lapin Kulta Jouluolut

Sinebrychoffin Jouluolut on keitetty Keravalla tuusulalaisen pientilan maltaasta. Maultaan olut on vahva ja sopii hyvin nautittavaksi valkosipulisten ruokien kanssa.

Olvin Jouluolut on väriltään tummanpunertava. Maussa on maltaisuutta ja karamellia.

Hartwallin Lapin kulta Jouluolut on tummapaahtoinen. Maultaan se on voimakkaan maltainen ja väriltään tummahkon ruskea.

Ruokavinkki jouluoluen kanssa: Porsaanfileetä ja limebataattia

600 g porsaan sisäfileetä
1 sitruuna
öljyä
suolaa
1 bataatti
2 limeä
creme fraichea
25 g voita
1 prk ananasmurskaa
4 mansikkaa
1 valkosipulinkynsi
pepperoneja (säilyke)

Purista lihan päälle sitruunaa. Raasta myös sitruunankuoren keltainen osa marinadiin mukaan.

Anna marinoitua ainakin puoli tuntia ja mausta suolalla vähän ennen grillaamista.

Sivele pintaan öljyä juuri ennen grilliin nostamista. Grillaa fileitä muutamia kertoja käännellen parisenkymmentä minuuttia ja pakkaa ne vielä folioon vetäytymään.

Leikkaa liha parin sentin viipaleiksi ja nosta ne bataattilisäkkeen päälle. Leikkaa bataatti viipaleiksi ja paista niitä voissa pannulla hetken aikaa.

Purista limesitruunoiden mehut päälle ja raasta kuorista vihreää osaa mukaan. Paistele vielä, välillä käännellen tovi. Kaada creme fraiche bataattien päälle ja kuumenna kiehuvaksi.

Leikkaa mansikat pikku kuutioiksi ja sekoita ne ananasmurskaan. Mausta valkosipulilla ja pepperoniviipaleilla.

Ruokavinkki joulusiiderin kanssa: Yrttitahnalla leivitetty broilerinleike

4 broilerinfileetä
0,5 dl korppujauhoja
nippu basilikaa
1 valkosipulinkynsi
2-4 rkl oliiviöljyä
suolalla
porkkanoita
timjamia
riisiä

Murskaa basilika ja valkosipuli tehosekoittimella ja ohenna öljyllä. Sekoita korppujauhot yrttitahnan sekaan ja mausta suolalla. Nuiji broilerinfileet ohuiksi pihveiksi ja levitä yrttitahnaa niiden pinnoille. Paista leikkeet kypsiksi miedolla lämmöllä, tilkassa öljyä.

Kun olet nostanut broilerit pannulta, lisää siihen öljyä ja paista viipaloituja porkkanoita siinä. Mausta lopuksi kokonaisilla timjaminoksilla. Tarjoa lisäksi myös keitettyä riisiä

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut" Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiäRavintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä" Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivääNyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:21
    Perhe

    Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"

  • 16:55
    Moottorikelkat

    Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut"

  • 14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä

  • 11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää