Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Esittelyssä joulun uutuussiiderit ja -oluet

Kuva: Lehtikuva
Kuva: LehtikuvaLehtikuva
Julkaistu 26.11.2009 12:37

Tänä vuonna jouluoluissa ja siidereissä on omenaa, inkivääriä ja kanelia. Mukana on myös ekologisia lähituotteita.

Joulun uutuusjuomissa maistuvat perinteiset mausteet: neilikka, inkivääri ja kaneli. Jouluoluissa on vaihtoehtoja tummapaahtoisesta klassikosta ekologiseen lähiolueen.

Joulusiiderit: Omenaa ja glögiä

Joulusiiderit vasemmalta: Golden Cup Talviomena, Olvi Glöginmakuinen siideri ja Upcider Jouluomena
Joulusiiderit vasemmalta: Golden Cup Talviomena, Olvi Glöginmakuinen siideri ja Upcider Jouluomena

Hartwallin Upcider Natural jouluomena syntyy Royal Gala -lajikkeen omenista. Tuotteessa ei ole käytetty keinotekoisia makeutusaineita.

Olvin tuo markkinoille Glöginmakuisen siiderin. Juoma on maustettu mustaherukalla, neilikalla, kanelilla ja inkiväärillä.

Sinebrychoffin Golden Cup Talviomena on puolikuiva omenasiideri, joka on niin ikään maustettu kanelilla ja inkiväärillä.

Jouluoluet: Karamellia ja lähiolutta

Jouluoluet vasemmalta: Sinebrychoffin Jouluolut, Olvin Jouluolut ja Lapin Kulta JouluolutJouluoluet vasemmalta: Sinebrychoffin Jouluolut, Olvin Jouluolut ja Lapin Kulta Jouluolut

Sinebrychoffin Jouluolut on keitetty Keravalla tuusulalaisen pientilan maltaasta. Maultaan olut on vahva ja sopii hyvin nautittavaksi valkosipulisten ruokien kanssa.

Olvin Jouluolut on väriltään tummanpunertava. Maussa on maltaisuutta ja karamellia.

Hartwallin Lapin kulta Jouluolut on tummapaahtoinen. Maultaan se on voimakkaan maltainen ja väriltään tummahkon ruskea.

Ruokavinkki jouluoluen kanssa: Porsaanfileetä ja limebataattia

600 g porsaan sisäfileetä
1 sitruuna
öljyä
suolaa
1 bataatti
2 limeä
creme fraichea
25 g voita
1 prk ananasmurskaa
4 mansikkaa
1 valkosipulinkynsi
pepperoneja (säilyke)

Purista lihan päälle sitruunaa. Raasta myös sitruunankuoren keltainen osa marinadiin mukaan.

Anna marinoitua ainakin puoli tuntia ja mausta suolalla vähän ennen grillaamista.

Sivele pintaan öljyä juuri ennen grilliin nostamista. Grillaa fileitä muutamia kertoja käännellen parisenkymmentä minuuttia ja pakkaa ne vielä folioon vetäytymään.

Leikkaa liha parin sentin viipaleiksi ja nosta ne bataattilisäkkeen päälle. Leikkaa bataatti viipaleiksi ja paista niitä voissa pannulla hetken aikaa.

Purista limesitruunoiden mehut päälle ja raasta kuorista vihreää osaa mukaan. Paistele vielä, välillä käännellen tovi. Kaada creme fraiche bataattien päälle ja kuumenna kiehuvaksi.

Leikkaa mansikat pikku kuutioiksi ja sekoita ne ananasmurskaan. Mausta valkosipulilla ja pepperoniviipaleilla.

Ruokavinkki joulusiiderin kanssa: Yrttitahnalla leivitetty broilerinleike

4 broilerinfileetä
0,5 dl korppujauhoja
nippu basilikaa
1 valkosipulinkynsi
2-4 rkl oliiviöljyä
suolalla
porkkanoita
timjamia
riisiä

Murskaa basilika ja valkosipuli tehosekoittimella ja ohenna öljyllä. Sekoita korppujauhot yrttitahnan sekaan ja mausta suolalla. Nuiji broilerinfileet ohuiksi pihveiksi ja levitä yrttitahnaa niiden pinnoille. Paista leikkeet kypsiksi miedolla lämmöllä, tilkassa öljyä.

Kun olet nostanut broilerit pannulta, lisää siihen öljyä ja paista viipaloituja porkkanoita siinä. Mausta lopuksi kokonaisilla timjaminoksilla. Tarjoa lisäksi myös keitettyä riisiä

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Yllättävä puuro aiheutti jättijonot Helsingissä – tässä sen salaisuusInfluenssa iski – milloin pitää lähteä hoitoon?Stressitasot laskuun suomalaiskeksinnön avulla – "Osa on saanut unettomuuteen tosi nopeasti avun"Leviääkö maailmalla superinfluenssa? Britanniassa varoitetaan "pahimmasta mahdollisesta skenaariosta"Valtteri tekee riisipuuron tavalla, jota moni ei ole hoksannut: "Älyttömän hyvä"Robotti-imurit aiheuttavat kaaosta suomalaiskodeissa – kauhukuva perässä vedettävistä jätöksistä valitettavan totta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:08
    Puuro

    Yllättävä puuro aiheutti jättijonot Helsingissä – tässä sen salaisuus

  • 06:48
    Influenssa

    Influenssa iski – milloin pitää lähteä hoitoon?

  • Eilen18:59
    Sovellukset

    Stressitasot laskuun suomalaiskeksinnön avulla – "Osa on saanut unettomuuteen tosi nopeasti avun"

  • Eilen18:25
    Influenssa

    Leviääkö maailmalla superinfluenssa? Britanniassa varoitetaan "pahimmasta mahdollisesta skenaariosta"

  • Eilen16:46
    Puuro

    Valtteri tekee riisipuuron tavalla, jota moni ei ole hoksannut: "Älyttömän hyvä"