Esittelyssä joulun uutuussiiderit ja -oluet

Tänä vuonna jouluoluissa ja siidereissä on omenaa, inkivääriä ja kanelia. Mukana on myös ekologisia lähituotteita.

Joulun uutuusjuomissa maistuvat perinteiset mausteet: neilikka, inkivääri ja kaneli. Jouluoluissa on vaihtoehtoja tummapaahtoisesta klassikosta ekologiseen lähiolueen.

Joulusiiderit: Omenaa ja glögiä

Hartwallin Upcider Natural jouluomena syntyy Royal Gala -lajikkeen omenista. Tuotteessa ei ole käytetty keinotekoisia makeutusaineita.

Olvin tuo markkinoille Glöginmakuisen siiderin. Juoma on maustettu mustaherukalla, neilikalla, kanelilla ja inkiväärillä.

Sinebrychoffin Golden Cup Talviomena on puolikuiva omenasiideri, joka on niin ikään maustettu kanelilla ja inkiväärillä.

Jouluoluet: Karamellia ja lähiolutta

Sinebrychoffin Jouluolut on keitetty Keravalla tuusulalaisen pientilan maltaasta. Maultaan olut on vahva ja sopii hyvin nautittavaksi valkosipulisten ruokien kanssa.

Olvin Jouluolut on väriltään tummanpunertava. Maussa on maltaisuutta ja karamellia.

Hartwallin Lapin kulta Jouluolut on tummapaahtoinen. Maultaan se on voimakkaan maltainen ja väriltään tummahkon ruskea.

Ruokavinkki jouluoluen kanssa: Porsaanfileetä ja limebataattia

600 g porsaan sisäfileetä
1 sitruuna
öljyä
suolaa
1 bataatti
2 limeä
creme fraichea
25 g voita
1 prk ananasmurskaa
4 mansikkaa
1 valkosipulinkynsi
pepperoneja (säilyke)

Purista lihan päälle sitruunaa. Raasta myös sitruunankuoren keltainen osa marinadiin mukaan.

Anna marinoitua ainakin puoli tuntia ja mausta suolalla vähän ennen grillaamista.

Sivele pintaan öljyä juuri ennen grilliin nostamista. Grillaa fileitä muutamia kertoja käännellen parisenkymmentä minuuttia ja pakkaa ne vielä folioon vetäytymään.

Leikkaa liha parin sentin viipaleiksi ja nosta ne bataattilisäkkeen päälle. Leikkaa bataatti viipaleiksi ja paista niitä voissa pannulla hetken aikaa.

Purista limesitruunoiden mehut päälle ja raasta kuorista vihreää osaa mukaan. Paistele vielä, välillä käännellen tovi. Kaada creme fraiche bataattien päälle ja kuumenna kiehuvaksi.

Leikkaa mansikat pikku kuutioiksi ja sekoita ne ananasmurskaan. Mausta valkosipulilla ja pepperoniviipaleilla.

Ruokavinkki joulusiiderin kanssa: Yrttitahnalla leivitetty broilerinleike

4 broilerinfileetä
0,5 dl korppujauhoja
nippu basilikaa
1 valkosipulinkynsi
2-4 rkl oliiviöljyä
suolalla
porkkanoita
timjamia
riisiä

Murskaa basilika ja valkosipuli tehosekoittimella ja ohenna öljyllä. Sekoita korppujauhot yrttitahnan sekaan ja mausta suolalla. Nuiji broilerinfileet ohuiksi pihveiksi ja levitä yrttitahnaa niiden pinnoille. Paista leikkeet kypsiksi miedolla lämmöllä, tilkassa öljyä.

Kun olet nostanut broilerit pannulta, lisää siihen öljyä ja paista viipaloituja porkkanoita siinä. Mausta lopuksi kokonaisilla timjaminoksilla. Tarjoa lisäksi myös keitettyä riisiä

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat