Mainos

Erlundin kuolinsyy hukkuminen

Kansanedustaja Rainer Erlundin kuolemaan johtaneen tapahtumasarjan tutkimukset ovat valmistuneet Raaseporin poliisilaitoksella. Poliisin mukaan kyseessä on vesiliikenteessä tapahtunut kuolemaan johtanut hukkumisonnettomuus.

Poliisitutkimus ei paljastanut mitään seikkoja, joiden perusteella onnettomuudessa olisi voinut olla kysymys itsemurhasta tai rikoksesta. Komisario Yrjö Janssonin tiedotteen mukaan onnettomuusveneessä olleilla kolmella henkilöllä ei kenelläkään ollut yllään veneilyliivejä. Liivit eivät myöskään kuuluneet veneen varustuksiin.

Onnettomuus tapahtui Tammisaaren Bromarvissa sijaitsevan Erlundin lapsuuden kotitilan edustalla viime sunnuntaina hieman ennen iltaseitsemää. Veneessä mukana olleiden kahden henkilön kuulemisen yhteydessä on selvinnyt, että seurue oli lähtenyt kokemaan verkkoja pienellä lasikuituveneellä. Erlund oli ryhtynyt nostamaan verkkoa veneen keulasta. Verkossa oli suurehko hauki, jota Erlund ryhtyi irrottamaan kumppaninsa avustamana. Tässä vaiheessa vene kaatui ja kaikki miehet joutuivat veden varaan.

Verkkoa käsitellyt Erlund takertui toisesta jalastaan verkkoon kiinni. Mukana olleet kykenivät irrottamaan hänet satimesta ja Erlund lähti uimaan muiden mukana omin voimin rantaa kohden. Hän vajosi kuitenkin nopeasti pinnan alle ja muut kaksi joutuivat vetämään hänet rantaan. Paikalle kutsutun Medihelin lääkäri totesi Erlundin kuolleeksi klo 19.27.

Toinen Erlundin seurassa olleista joutui käymään Länsi-Uudenmaan aluesairaalassa hypotermiaoireiden vuoksi. Hän pääsi ensiavun jälkeen kotiinsa. Tiistaiaamuisessa ruumiinavauksessa Erlundin kuolinsyyksi todettiin hukkuminen ilman sairauskohtaukseen viittaavia oireita. Ruumiinavauspöytäkirjan odotetaan valmistuvan kuukauden kuluessa. Kansanedustaja Rainer Erlund oli kuollessaan kuusikymmenvuotias.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.