Tässä se on! Erling Haaland rikkoi Valioliigan maaliennätyksen – Pep Guardiola mukana kunnianosoituksessa: "Hän ansaitsi sen"

Tulosruutu: Erling Haaland rikkoi Valioliigan maaliennätyksen, Man City nousi sarjakärkeen.

Englannin Valioliigassa Manchester City nousi keskiviikkoiltana takaisin liigan kärkeen, kun se päihitti kotistadionillaan West Hamin 3–0. Illan sankari oli liigan uusi ennätysmies Erling Haaland. 

Pääkuvan videolla katsottavissa Haalandin ennätysmaali Valioliigassa sekä norjalaishyökkääjän saama kunnianosoitus ottelun jälkeen. 

Norjalaishyökkääjä Haaland teki ottelussa historiaa ja otti nimiinsä Valioliigan ennätyksen yhdellä kaudella tehdyistä maaleista. 22-vuotias Haaland iski kauden 35. maalinsa, kun aiempi yhden kauden ennätys on 34 maalia.

Historiallinen osuma syntyi pelin 70. minuutilla Jack Grealishin syötöstä.

– Juttelin Jackin kanssa ennen ottelua, ja hän sanoi haluavansa syöttää ennätysmaalin. Se oli täydellinen. En ensin ajatellut chipata, mutta kun siihen aukesi mahdollisuus, tein sen, Haaland kommentoi Sky Sportsille. 

– Tämä on erityinen ilta ja erityinen hetki. Olen todella iloinen ja ylpeä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Cityn pelaajat ja valmennus muodostivat ottelun jälkeen kunniakujan Haalandille. 

– Hän ansaitsi sen. Koko joukkue ansaitsi sen, sillä ilman joukkuetta hän ei olisi pystynyt siihen, mutta hän on erityinen hyökkääjä, Cityn manageri Pep Guardiola kehui. 

– Olemme niin onnellisia hänen puolestaan, sillä hän on ilo, eikä ainoastaan työkaverina tai valmennettavana. Uskon, että jokainen on iloinen siitä, että hän pelaa kanssamme. 

Valioliigan yhden kauden maaliennätystä ovat pitäneet nimissään Alan Shearer ja Andy Cole lähes kolmekymmentä vuotta. Shearer teki Blackburnille 34 maalia kaudella 1994–1995, kun Cole onnistui samassa vuotta aiemmin Newcastlen paidassa.

–  Andy Colen ja Alan Shearerin ohittaminen on erityistä, sillä he olivat eliittihyökkääjiä ja -maalintekijöitä, Guardiola alleviivasi. 

Illan muista maaleista vastasivat puolustaja Nathan Ake ja keskikentän Phil Foden.

Mestarisuosikki City on nyt pisteen edellä Arsenalia, joka on pelannut yhden pelin manchesterilaisia enemmän.

Illan toisessa pelissä Liverpool voitti Fulhamin 1–0 Mohamed Salahin rangaistuspotkusta tekemällä maalilla. Sarjataulukossa viidentenä oleva Liverpool on kiinni ensi kauden Eurooppa-liigapaikassa.

Lue myös:

    Uusimmat