Teemu Pukki tulee valitsemaan seuraavan seuransa perheen onni edellä: "He haluavat nähdä jotain muuta ennen lunta ja kylmiä talvia"

MTV Urheilun tiedot: Teemu Pukki haluaa jättää Norwichin 5:20
MTV Urheilu kertoi Teemu Pukin lähtöhaluista viime vuoden kesäkuussa.

Norwichin jättävä Teemu Pukki on valmis yhteen uuteen siirtoon ennen paluuta koti-Suomeen. Huuhkajien tähtihyökkääjä kertoi tulevaisuuden suunnitelmistaan BBC:n radio-ohjelman vieraana.

Norwich tiedotti seuralegendansa Pukin, 33,  lähdöstä tämän kauden jälkeen huhtikuussa. Suomalaisen sopimus päättyy kesäkuun lopussa.

Norwichia viiden vuoden ajan edustanut Pukki haluaa vielä yhden ulkomaan siirron ennen paluutaan kotimaahan. Oma perhe tulee määrittämään vahvasti seuraavaa osoitetta.

Pukilla on vaimonsa Kirsikan kanssa kaksi pientä tyttölasta: vuonna 2017 syntynyt Olivia ja 2021 syntynyt Ella.

– Se on iso päätös. Minne tahansa menenkin, on mietittävä ennen kaikkea sitä, miten se sopii perheelleni. Se on iso asia myös heille. Molemmat lapseni ovat kasvaneet täällä ja käyneet päiväkodit täällä, Pukki kertoi BBC:llä.

– Se on muutos heillekin, mutta he ovat innoissaan. He tietävät, että päädymme joka tapauksessa Suomeen jossain vaiheessa, joten he haluavat nähdä jotain muuta ennen lunta ja kylmiä talvia.

– Minulla on vielä 2–3 vuotta jalkapallossa, joten vielä yksi seikkailu jossain. Sitten on minun aikani palata kotiin.

Pukki siirtyi Norwichiin päätettyään sopimuksensa Tanskassa Brøndby IF:n kanssa kesällä 2018. Suomalaishyökkääjä on seuran historian neljänneksi paras maalintekijä tehtyään 88 maalia.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Pukki oli myös mukana nostamassa Norwichin kahdesti Valioliigaan Mestaruussarjan voittajana.

Pukki nähdään viimeisen kerran Norwichin paidassa kotiottelussa Blackpoolia vastaan maanantaina toukokuun kahdeksas päivä. Sijalla 12 Mestaruussarjan sarjataulukossa majailevat Kanarialinnut on jo menettänyt mahdollisuutensa selviytyä nousukarsintoihin.

Tunnelmat ovat Pukin osalta haikeat suomalaisen poistuessa pitkäaikaisesta kotikaupungistaan seuralegendana.

– Tällä hetkellä se tuntuu kaukaiselta, vaikka se on aivan pian. En ole oikein ajatellut, että se on kohta jo ohi, Pukki totesi haikaillen.

– Voin uskoa, että saan kyyneleitä silmiini. Siitä tulee tunteikas päivä.

Peliuransa aikanaan päättyessä Pukki aikoo vetäytyä perhe-elämän tuomaan onneen. Huuhkajatähti haluaa olla enemmän läsnä lapsilleen tulevaisuudessa.

– On aika rankkaa olla joka toinen viikonloppu erossa lapsista ja siihen lisäksi vielä maajoukkuereissut. Haluan vain olla enemmän läsnä heille, Pukki selitti.

Lue myös:

    Uusimmat