Veteraanivalmentaja palaa Valioliigaan pelastamaan sarjapaikkaa – säilyminen toisi muikean miljoonabonuksen

Manchester City nousi viime sunnuntaina Valioliigan kärkeen voitolla Fulhamin vieraana.

Valioliigaseura Leeds turvautui ahdingossaan valmentajanvaihdokseen. Seuran urheilujohtaja Victor Orta erosi tiistaina, ja seura ilmoitti vuorokautta myöhemmin, että Sam Allardyce korvaa päävalmentajana Javi Gracian.

Allardycelle on Timesin tietojen mukaan tarjottu 567 000 euron peruspalkka loppukaudesta sekä 2,8 miljoonan euron bonus sarjapaikan säilyttämisestä.

Gracian visiitti Leedsiin typistyi vain viikkoihin. Hänet värvättiin seuraan helmikuun lopulla, ja tuloksena oli neljä tappiota viidestä liigaottelusta.

Leedsillä on neljä liigaottelua pelaamatta, ja se on putoamisviivan yläpuolella vain maalieron turvin. Seura yrittää pelastautua putoamiselta vaihtamalla Gracian koko valmennusryhmän.

Leeds luottaa vaikeuksissaan kokemukseen, sillä 68-vuotias Allardyce on valmentanut aiemmin muiden muassa Boltonia, Newcastlea, West Hamia, Englannin maajoukkuetta, Crystal Palacea, Evertonia ja West Bromwichia.

– Järkytyin tästä tarjouksesta. En osannut odottaa tällaista ratkaisua enää tässä vaiheessa kautta, Allardyce kommentoi uutta pestiään Talksportille.

– En silti tarvinnut kuin kaksi sekuntia harkinta-aikaa ennen kuin suostuin tehtävään.

Leeds kohtaa lauantaina mestaruutta jahtaavan Manchester Cityn vieraspelissä. Sen jälkeen ohjelmassa on kotiottelu liigassa kolmantena olevaa Newcastlea vastaan. Kausi päättyy Tottenham-peliin.

Lue myös:

    Uusimmat