Erikoiset ylioppilaslahjat: Halpisnalle ja mummon säästöt

Ylioppilaslahjan antaminen voi olla haastava tehtävä, sillä kylmä käteinen tuntuu persoonattomalta ratkaisulta, mutta nuorelle mieleisen paketin löytäminen voi olla vaikeaa – millainen on sinun erikoisin tai ikimuistoisin lahjasi?

Koti-osiossa kysytään näin kevään juhlien alla kummallisimpia lahjoja. Paketista löytyvä yllätys kun voi olla erityisen mieleinen – tai sitten ei.

– Kummitätini ei saapunut lakkiaisiini lainkaan, mutta lähetti postissa vaaleanpunaisen, postikonttoreissa myytävän valokuvanallen, joka olisi sopinut lähinnä 5-vuotiaan lapsen sisustukseen. Ele tuntui oudolta ja olin melkeinpä loukkaantunut – hän oli vain kiireessä hamstrannut Postiin mennessään "jotain" ja kääräissyt sen pakettiin. Lahja jäi mieleen, mutta ei hyvällä tavalla, 23-vuotias Kaisa kertoo.

27-vuotias Maisa taas muistaa ikuisesti mummonsa eleen lakkiaispäivänä.

– Hän oli säästänyt pienestä eläkkeestään vuoden verran pieniä summia, jotka lahjoitti minulle ylioppilasjuhlissani tulevaisuutta varten. Avatessani kuorta aloin melkeinpä itkeä liikutuksesta – olisin halunnut antaa rahat takaisin pienivaraiselle mummolleni, mutta samalla olisin vain loukannut häntä. Ne rahat käytin kyllä erityisen tarkasti.

Kuvat: Lehtikuva/ Sari Gustafsson

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja