Erikoinen soppa olympiavoittaja Mo Farahin dopingnäytteiden ympärillä – "Emme ole kieltäytyneet WADAn pyynnöstä"

Ison-Britannian antidopingtoimiston (UKAD) mukaan siltä ei ole pyydetty Mo Farahin vanhojen dopingnäytteiden tutkimista. UKAD painottaa, ettei se ole kieltäytynyt yhteistyöstä Maailman antidopingtoimiston (WADA) kanssa.

UKAD:n tiedote liittyy WADAn aikeeseen analysoida uudelleen kilpailukieltoon asetetun Alberto Salazarin valmennettavien näytteet. Yksi Salazarin suojateista oli britannialainen olympiavoittaja Mo Farah, joka harjoitteli Salazarin opissa vuoteen 2017.

Farah itse on aiemmin ilmoittanut, ettei hänellä ole mitään näytteidensä analysoimista vastaan.

Aiemmin uutisoitiin, ettei UKAD suostu luovuttamaan Farahin vanhoja testinäytteitä analysoitavaksi. Perusteeksi kieltäytymiselle toimisto kertoi, ettei näytteiden säilymistä haluta riskeerata niiden avaamisella, ellei urheilijan syyllistymisestä dopingiin ole selkeitä epäilyksiä.

Nyt UKAD kertoo tekevänsä yhteistyötä WADAn ja muiden antidopingjärjestöjen kanssa. Toimiston tiedotteessa painotetaan, ettei se ole kieltäytynyt hallussaan olevien dopingnäytteiden tutkimisesta.

– UKAD ei ole kieltäytynyt ainoastakaan WADAn pyynnöstä. Emme ole vastaanottaneet heiltä mitään pyyntöjä meillä olevien testinäytteiden analysoimiseksi.

WADA on kertonut analysoivansa uudelleen kaikkien Salazarin alaisuudessa harjoitelleiden urheilijoiden dopingnäytteet. Salazar sai viime syksynä neljän vuoden kilpailukiellon urheilijoidensa dopingin käytön organisoimisesta toimiessaan Nike Oregon projektin päävalmentajana.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja