Mainos

Ericssonin johto kerää rahaa myyntimatkalla

Ericssonin johto lähti tänään pitkälle ja hikiselle myyntimatkalle kymmeneen maahan. Omistajilta on saatava lisää rahaa yli kolme miljardia euroa. Osakeanin alla yhtiö on ruotsalaistunut: ulkomainen omistus on pudonnut 40 prosentin pintaan.

Ruotsalaisen telejätti Ericssonin johto aloitti tänään kymmeneen maahan ulottuvan roadshown osakeantinsa markkinoimiseksi. Yhtiö kerää omistajilta yli kolme miljardia euroa, joiden avulla yhtiö vakuuttaa selviävänsä vaikeiden aikojen yli. Osakeanin alla yhtiön omistus on ruotsalaistunut: ulkomainen omistus on tänä vuonna pudonnut 47 prosentista 41 prosenttiin.

Yksi tapaaminen sijoittajien kanssa on takana ja edessä on vielä 49 kaikkiaan kymmenessä eri maassa. Ericssonin johto yrittää vakuuttaa sijoittajat siitä, että yhtiön osakkeeseen kannattaa sijoittaa, vaikka epäilijöitä riittää. Muun muassa Ruotsalainenen talouslehti Dagens Industri epäilee, etteivät alkavassa annissa kerättävät 30 miljardia kruunua riitä pitkälle. Eivät ainakaan, jos Ericsson yrittää nopeasti maksaa pois velkojaan, joiden kustannukset ovat nousseet luottoluokitusten pudotessa.

- Toivomme, että nämä 30 miljardia kruunua riittävät tämän matalasuhdanteen ajan. Se on meidän suunnitelmamme, sanoo Ericssonin hallituksen puheenjohtaja Michael Treschow.

Matalasuhdanteen loppua Treschow ei osaa ennustaa. Ericssonilla toivotaan kuitenkin, ettei kysyntä enää ensi vuonna huonone, vaan alkaa jälkeen vähitellen vauhdittua.

Kriisitunnelman syventyessä ulkomaiset omistajat, muun muassa Norjan valtio, ovat vähentäneet tuntuvasti omistustaan Ericssonissa. Tilalle on tullut ruotsalaisia omistajia, heidän joukossaan paljon piensijoittajia. Uutta rahaa tarvitaan kuitenkin myös Ruotsin ulkopuolelta.

Edessä on hikinen reissu. Ericssonin toimitusjohtajaa Kurt Hellströmiä urakka ei kuitenkaan hirvitä:

- Se on tehtävä, joka täytyy hoitaa. Joten hyvältä tuntuu, Hellstöm toteaa.

(MTV3)

(Talousuutiset 13.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.