Mainos

Ericssonilta tulosvaroitus

Heinä-syyskuun tulos julkistetaan ensi viikon torstaina.

Verkkojätti Ericssonin B-osake on ollut huimassa laskussa Tukholman pörssissä.

Ericsson on antanut tulosvaroituksen. Verkkojätti varoittaa liikevaihtonsa ja tuloksensa jäävän odotettua heikommiksi heinä-syyskuussa.

Yhtiön mukaan varoitus johtuu yhtiön matkapuhelinverkkobisneksen odotettua heikommasta kehityksestä vuoden kolmannella neljänneksellä.

Ericsson julkistaa heinä-syyskuun tuloksensa ensi viikon torstaina.

Ericssonin tulosvaroitus tulkittu merkiksi markkinakäänteestä

Ericssonin tulosvaroitus on pelästyttänyt sijoittajat. Markkinaykkösen kannattavuuden heikkeneminen tuli täytenä yllätyksenä, joten osakekurssi suistui liki 30 prosentin alamäkeen.

Analyytikot tulkitsevat varoituksen kertovan siitä, että verkkomarkkinat ovat kokonaisuudessaan kääntyneet huonommiksi. Hannu Rauhala OKOsta arvioi, että pahimmillaan operaattorit ovat käyneet tilauksissaan varovaisiksi ja verkkovalmistajien hintasota on yltynyt raadolliseksi.

Siksi Ericssonin vaikeudet eivät lupaa hyvää Nokian ja Siemensin yhteiselle verkkoyhtiölle Nokia Siemens Networksillekaan.

-Verkkomarkkina alkaa jo muistuttaa lentoalaa. Nyky-yhteiskunnan kannalta täysin välttämätön toimiala, eikä kukaan pysty tekemään sillä järkevällä tavalla rahaa, ihmettele analyytikko Pasi Väisänen Glitnirista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.