Mainos

Ericsson ja Nokia Siemens Networks rakentamaan TeliaSoneran 4G-verkkoa

Teleyhtiö TeliaSonera kertoo investoivansa yhteiseen 4G-runkoverkkoon Pohjoismaissa ja Baltian maissa ja jatkavansa verkon laajentamista Ruotsissa ja Norjassa. Yhteisen 4G/LTE IP -runkoverkon toimittajaksi on valittu Ericsson ja radioverkkojen toimittajiksi Ericsson ja Nokia Siemens Networks.

- Rakentamalla yhteisen 4G-runkoverkon saamme joustavan ympäristön, joka auttaa vastaamaan langattomien laajakaistapalveluiden suurenevaan kysyntään Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Sekä Ericsson että Nokia Siemens Networks pystyivät tarjoamaan kilpailukykyisiä toimituksia, sanoo TeliaSoneran Mobility Services -alueen vastaava tekninen johtaja Lars Klasson lehdistötiedotteessa.

TeliaSonera ei ole kertonut sopimusten arvoa. Tietokone-lehti kertoo verkkosivuillaan, että Kiinalainen haastaja Huawei jäi sopimuksesta ulos.

TeliaSonera julkaisi ensimmäiset 4G-palvelut asiakkailleen Tukholmassa ja Oslossa viime vuoden lopulla. 4G on markkinoiden nopein langaton tekniikka, jonka nopeus on jopa kymmenkertainen verrattuna nykyisiin Turbo 3G -yhteyksiin.

TeliaSoneran nykyiset 4G-verkot kattavat Tukholman ja Oslon keskusta-alueet, ja niitä käytetään mobiilidatan siirtoon. Yhtiö kertoo, että 4G-verkon laajentaminen jatkuu Ruotsin 25 suurimmassa kunnassa ja suurimmilla loma- ja matkailualueilla sekä Norjan neljässä suurimmassa kunnassa tulevaisuuden viestintäpalvelujen tuottamiseksi näillä alueilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.