Mainos

Entisen naisystävänsä sähköposteja lukeneelle miehelle ehdollista

Helsingin hovioikeus on tuominnut espoolaismiehen 60 päivän ehdolliseen vankeustuomioon törkeän viestintäsalaisuuden loukkaamisesta.

Mies luki lähes kahden vuoden ajan luvatta entisen naisystävänsä sähköposteja ja muuta sähköistä viestintää tekemällä niin sanotun pariliitoksen tietokoneensa ja naisen matkapuhelimen väliselle langattomalle bluetoothyhteydelle. Mies teki hovioikeuden mukaan liitoksen oikeudettomasti ja naisen tietämättä.

Mies pystyi lukemaan naisen viestejä, kun hän hakeutui tietokoneensa kanssa naisen puhelimen läheisyyteen. Näin mies pystyi lukemaan naisen matkapuhelimessa olleet viestit.

Tämän lisäksi mies teki naisen sähköpostiohjelmaan asetukset, jotka jälleenlähettivät naisen sähköpostikirjeenvaihdon miehen sähköpostiin. Hovioikeudessa kuullun todistajan mukaan asetukset oli tehty niin, että nainen ei voinut huomata viestien jälleenlähettämistä.

Vankeustuomion lisäksi hovioikeus tuomitsi miehen maksamaan naiselle erilaisia korvauksia lähes 5 000 euron edestä.

Hovioikeuden mukaan miehen tekoon vaikutti ilmeisesti naisen ja hänen välisen seurustelusuhteen päättyminen. Hovioikeus kuvailee parisuhdetta pitkähköksi.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteen

Tapauksesta valitti hovioikeuteen syyttäjä, koska syyte törkeästä viestintäsalaisuuden loukkaamisesta ei mennyt läpi Espoon käräjäoikeudessa. Käräjäoikeus katsoi, että mies oli syyllistynyt viestintäsalaisuuden loukkaamiseen.

Käräjäoikeuden mielestä tekoaika oli myös lyhyempi. Koska mies sai syytteen tiedoksi yli kaksi vuotta viimeisen rikoksen tekohetken jälkeen, hylkäsi käräjäoikeus syytteen vanhentuneena.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.