Entinen poliisi: Tämän takia kaavailut poliisin supistamisesta käsittämättömiä

Sakari Pipatti työskenteli poliisina lähes neljännesvuosisadan. Suunnitelmat liikkuvan poliisin lakkauttamisesta ja poliisiasemien vähentämisestä saavat mieheltä kylmää kyytiä.

Sakari Pipatin mielestä poliisiasemien määrää ei pitäisi missään nimessä vähentää.

– Päinvastoin. Kansakin tuntuu vaativan määrärahojen nostoa. Nyt on ollut jo pitkään virantäyttökielto, ja koulutettujakin jää työttömiksi. 1960-luvulla meitä sijoitettiin vaikka mihin, Pipatti sanoo.

Muutkaan sisäministeriön työryhmän ehdotukset eivät saa häneltä kannatusta.

– Kaavailut liikkuvan poliisin siirtämisestä paikallispoliisin alaisuuteen tuntuvat käsittämättömiltä. Liikkuva poliisi tukee hyvin maaseutupoliisia pitäjien liikenteenvalvonnassa. Kun itse toimin poliisina, heiltä sai aina tarvittaessa apua. Arvata sopii, että jos työryhmän ehdotus menee läpi, jokin "musta aukko" vielä nielaisee miehet tekemään jotain aivan muuta kuin liikennevalvontaa.

– Miksi repiä hyvä systeemi, joka on toiminut vuosikymmeniä? Käytännössähän liikkuva poliisi on käytettävissä liikennevalvonnan ohessa kiireellisiin hälytystehtäviin myös nykyään, sillä he ilmoittautuvat paikallispoliisin päivystykseen aina lähtiessään liikkeelle, Pipatti kertoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja