Entinen F1-kuski valitsi suosikkinsa Red Bullin rattiin – osuva huomio roolista Max Verstappenin rinnalla: "Tällä planeetalla ei ole montaakaan sellaista ihmistä"

F1-kauden 2021 tallipaikat alkavat vähitellen hahmottua. Yksi kuljettajien silmin halutuimmista ja yleisön silmin kiinnostavimmista vapaista paikoista on Red Bullilla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.-25.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Portugalin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

On selvää, että toista Red Bullia ajaa ensi kaudellakin Max Verstappen, 23, joka solmi tammikuussa vuoteen 2023 ulottuvan jatkosopimuksen.

Verstappenin rinnalla ajavan Alexander Albonin tilanne on huomattavasti kinkkisempi. Toista kauttaan ykkösissä ajava 24-vuotias thaimaalainen on ollut tähän mennessä kaikkea muuta kuin vakuuttava, ja ero Verstappeniin on ollut viikonlopusta toiseen turhan suuri.

Tästä huolimatta tallipäällikkö Christian Horner ja neuvonantaja Helmut Marko ovat, ainakin julkisuudessa, halukkaita antamaan kuljettajalleen vielä mahdollisuuden pitää työpaikkansa. Mutta tuloksia pitää tulla mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Samaan aikaan kaikille on selvää, että Albonin paikalle on kyllä tulijoita. Marko vahvisti aiemmin, että mahdollisia nimiä ovat ainakin Racing Pointilta kauden päätteeksi lähtevä Sergio Pérez ja viime kauden päätteeksi Renault’lta pudonnut Nico Hülkenberg.

Pérez on MM-pisteissä peräti viidentenä, vaikka hän joutui olemaan elokuussa poissa kahdesta kisasta. Hülkenberg taas näytti osaamistaan tuuratessaan näissä kisoissa Péreziä ja puolitoista viikkoa sitten ajetussa Eifelin GP:ssä tämän tallikaveria Lance Strollia.

Vuosina 2000–2011 kaikkiaan 183 GP-starttia ajanut Nick Heidfeld, 43, liputtaa maanmiehensä Hülkenbergin puolesta.

– Jos katsoo faktoja ja kierrosaikoja, on selvää, että Albon jää liian kauas Verstappenista. Red Bullin kaltaisella huipputallilla ei ole pitkässä juoksussa varaa tällaiseen. Nico olisi ehdottomasti oikea mies työhön Verstappenin rinnalla, Heidfeld kirjoittaa kolumnisaan saksankielisen Skyn sivuilla.

Hülkenbergillä, 33, on vyöllään 179 GP-starttia, Pérezillä, 30, kuusi enemmän. Heidfeldin mukaan näin kokeneilla kuljettajilla ei olisi Verstappenin rinnalla samanlaisia paineita kuin vaikkapa Albonilla, sillä heidän uransa on väistämättä jo lähempänä loppua kuin alkua. Näyttöjä ei varsinaisesti tarvitse enää antaa.

– Red Bull ei etsi kuljettajaa, joka pystyy lyömään Verstappenin. Hülkenberg tai Pérez olisi selkeä kakkoskuski. Heidän odotettaisiin vain suorittavan tasaisesti.

– Minä luotan Nicoon sataprosenttisesti. Olisin tietysti iloinen, mikäli hän pystyisi haastamaan Maxin, mutta arvioni mukaan tällä planeetalla ei ole montaakaan sellaista ihmistä. Nico pystyisi kuitenkin vastaamaan tallin odotuksiin. Olen varma siitä. Joissain muissa talleissa hän saattaisi olla ykköskuski, mutta Red Bullilla hän olisi täydellinen kakkoskuski.

Paikka Red Bullilla tarkoittaisi Hülkenbergin tapauksessa myös mahdollisuutta erään kiusallisen pitkän putken katkaisemiseen. Hülkenberg on ajanut enemmän kilpailuja kuin kukaan toinen sijoittumatta kertaakaan kolmen parhaan joukkoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja