Kuljettajakaruselli pyörii! Autosport: Mick Schumacher ei olekaan päätymässä Kimi Räikkösen rinnalle – "Merkit viittaavat yhä vahvemmin siihen"

Autosportin mukaan Alfa Romeo saattaa sittenkin jatkaa ensi vuonna tältä ja viime kaudelta tutulla kuljettajakaksikolla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.-25.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Portugalin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kimi Räikkösen jatko Alfa Romeolla on jo pitkään ollut miehestä itsestään kiinni. Tallipäällikkö Frederic Vasseur sanoi hyvän aikaa sitten, että talli odottaa ensin Räikkösen päätöksen, ja vasta sitten tehdään ratkaisut ensi kauden kuljettajakaksikosta.

Puolitoista viikkoa sitten Nürburgringillä ajetun GP-viikonlopun alla Autosport uutisoi, että Räikkösen jatko Alfa Romeolla on enää tallin vahvistusta vailla.

Räikkönen itse kiisti C Morelle allekirjoittaneensa mitään ja totesi myös, ettei hänen nykyisessä sopimuksessaan ole optiota, jonka hän voisi nyt aktivoida ensi kaudelle.

Yleinen mielipide F1-piireissä tukee kuitenkin Autosportin uutista: Räikkösen jatkoa pidetään jo varmana asiana.

Toisen Alfa Romeo -kuljettajan kohdalla on toisin.

Se toki tiedetään, että toisen kuljettajan saa päättää Ferrari, jonka kanssa Alfa Romeolla on tiiviit siteet, mutta ongelma on siinä, että Ferrari-taustaisia kuljettajia on tällä hetkellä tarjolla pilvin pimein: Alfa Romeon nykyinen kuljettaja Antonio Giovinazzi, 26, sekä F2-lahjakkuudet Mick Schumacher, 21, Callum Ilott, 21, ja Robert Shwartzman, 21.

Kaikkein kiivaimmin Räikkösen rinnalle on viety F2-luokkaa johtavaaSchumacheria, mutta asiaa ei ole pidetty ollenkaan niin varmana kuin Räikkösen jatkoa. Itse asiassa ainoa taho, joka on tuntunut olevan Schumacherin Alfa Romeo -sopimuksesta edes jossain määrin varma, on ollut Red Bull -neuvonantaja Helmut Marko

Vasseur totesi taannoin, että päätökset tallin kuljettajakokoonpanosta täytyy tehdä vielä lokakuun aikana, ja Autosportin tietojen valossa tällä hetkellä näyttää siltä, että kaikista Schumacher-huhuista huolimatta Giovinazzi olisi sittenkin pitämässä paikkansa.

– Se alkaa näyttää entistä todennäköisemmältä. Ilmassa on ollut merkkejä siitä, että Mick Schumacher oli jonkin aikaa ykkösehdokas, mutta Giovinazzin viimeaikainen kehitys on johtanut vihjauksiin siitä, että hän saisi kunnian ajaa kolmannen täyden F1-kautensa, lehti kirjoittaa.

Giovinazzi on ollut kahtena viime GP-viikonloppuna Räikköstä parempi sekä aika-ajoissa että kilpailussa. Koko kauden mitassa Räikkönen on vienyt nimiinsä kilpailut 7–4, Giovinazzi puolestaan aika-ajot 6–5.

Schumacherin kohdalla Autosport pitää Alfa Romeota todennäköisempänä vaihtoehtona Haasia, joka myös tekee tiivistä yhteistyötä Ferrarin kanssa.

– Merkit viittaavat yhä vahvemmin siihen, että Schumacher menee Alfa Romeon sijaan Haasille. Tämä voisi luoda Haasin ja Ferrarin välille entistä tiiviimmän suhteen.

Haasin toiseen autoon on viety Nikita Mazepiniä, joka ajaa Schumacherin tavoin F2-sarjassa. 21-vuotias venäläinen on tallien silmissä siinä mielessä haluttu kuljettaja, että hänen miljardööri-isänsä Dmitri Mazepin toisi poikansa mukana rahaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja