F1-sarjan konkari surullisena politikoinnista tallipaikkapelissä – "Hän on yksi parhaista kuskeista"

Nico Hülkenbergin jääminen ilman tallipaikkaa kiteyttäisi F1-sarjan nykyongelman, Racing Pointin meksikolaiskuski Sergio Perez alleviivaa. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Yhdeksättä täyttä kauttaan formyla ykkösissä ajava Hülkenberg, 32, taistelee tällä hetkellä jatkostaan kuninkuusluokassa. Esteban Ocon vie hänen Renault-paikkansa ensi vuonna, ja saksalaisen ainoa mahdollisuus näyttäisi olevan sopimus Kimi Räikkösen rinnalla Alfa Romeolla. 

Tuon päätöksen tekee Alfa Romeon moottorikumppani Ferrari, ja tällä hetkellä italialaistallin uskotaan päätyvän Antonio Giovinazziin, Räikkösen nykyiseen tiimitoveriin. 

Kokeneen Hülkenbergin mahdollisuuksia heikentää se, ettei hänellä ole takanaan isoa sponsoripottia. Sergio Perez pelkää, ettei hänen kausien 2014-2016 tallitoverilleen ole tilaa varikolla. 

– Se olisi hyvin surullista, sillä se osoittaisi, kuinka surullista formula ykköset ovat. Lahjakkuus ja tulokset eivät merkitse tarpeeksi tässä lajissa, Perez kommentoi Autosportille viitaten sponsorimiljooniin. 

– On olemassa niin paljon poliittisia tekijöitä sekä kuljettajan hallitsemattomissa olevia asioita. Päätös jatkosta pitäisi olla hänen. 

Hülkenberg ei ole edelleenkään saavuttanut urallaan F1-palkintosijaa, mutta hän on varma pisteidentuoja. Tällä kaudella hän on ajanut tasapäisesti Renault'lle jättisopimuksella tulleen Daniel Ricciardon kanssa.  

– Me kaikki tiedämme hänen tasonsa, joten mielestäni hänen pitäisi saada päättää jatkostaan. Hän on yksi parhaista kuskeista, Perez puolusti ex-tallitoveriaan. 

Perez, 29, on ajanut F1-sarjassa vuodesta 2011 lähtien. 

Lue myös:

    Uusimmat