F1-kuskin jatkohaaveille tyly tuomio, myös tallikaveri saamassa lähtöpassit – "Olen 99,9-prosenttisen varma, että hänen uransa päättyy"

Haasilla ajavan Kevin Magnussenin F1-ura vetelee hänen kotimaastaan kantautuvien tietojen valossa viimeisiään.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.-25.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Portugalin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

– Olen 99,9-prosenttisen varma, että Kevin Magnussenin F1-ura päättyy kauden päätösosakilpailussa Abu Dhabissa 13. joulukuuta.

Näin aloittaa kirjoituksensa tanskalaisen B.T.-lehden F1-kirjeenvaihtaja Peter Nygaard, joka kiertää vuosittain kaikki F1-kisat. Nygaard on ollut työurallaan paikan päällä yli 500 osakilpailussa.

– Haas vaihtaa molemmat kuljettajansa, eikä Magnussenilla ole ensi kaudeksi vaihtoehtoja muissa talleissa.

Nygaardin mukaan siis Romain Grosjeaninkin ura F1:ssä on tulossa päätökseensä. Myös Ekstrabladet kertoo lähteidensä pohjalta, että Haas on tehnyt päätöksensä molempien kuljettajiensa vaihtamisesta.

Jos tai kun molemmat kuljettajat vaihdetaan, todennäköistä on, että Haasilla ajaa ensi kaudella kaksi tulokasta. Italiankielinen Motorsport-sivusto kertoi jo maanantaina, että F2-sarjassa ajava venäläiskuljettaja Nikita Mazepin olisi erittäin lähellä kaksivuotista sopimusta Haasin kanssa.

Sivuston mukaan siirron ehtona on, että Mazepin säilyttää paikkansa F2-sarjan seitsemän kärjessä ja saa näin kasaan ykkösiin vaadittavat superlisenssipisteet. Mazepinin isä on venäläinen miljardööri Dmitri Mazepin.

Mazepinin lisäksi Haasille on tarjolla F2-sarjasta kolme Ferrarin tukemaa kuljettajaa: Mick SchumacherCallum Ilott ja Robert Shwartzman. Haasin siteet Ferrariin ovat olleet tiukat läpi tallin F1-taipaleen. Tälläkin hetkellä Haas on yksi kolmesta Ferrarin voimanlähteellä kilpailevasta tallista – Ferrarin ja Alfa Romeon lisäksi.

– Magnussenilla ei ole varaa tai halua maksaa näytönpaikasta, joka voisi johtaa siihen, että hänet pestattaisiin isompaan talliin. Siksi Magnussen lähtee F1:stä. Hänen viimeisestä voitostaan on kulunut seitsemän vuotta, ja mikään ei viittaa siihen, että hän voittaisi F1:ssä. Nygaard kirjoittaa.

 – On mielenkiintoista nähdä, missä hän jatkaa uraansa. Hän kertoi minulle Nürburgringillä, ettei hänellä missään tapauksessa ole kiinnostusta ottaa vastaan kolmoskuljettajan tehtävää F1:ssä. Hän haluaa kilpailla.

Nygaard jättää kuitenkin pienen, hyvin pienen, takaportin auki.

– Miksi olen vain 99,9-prosenttisen varma asiasta? Koska puhumme F1:stä, jossa mitä vain voi tapahtua. Lewis Hamilton voi vetäytyä eläkkeelle hoitamaan koiriaan tai Donald Trump voi vakuuttaa Gene Haasin siitä, että amerikkalaiseen talliin pitäisi pestata kaksi venäläistä kuljettajaa.

Magnussen, 28, on ajanut F1-sarjassa 113 GP-starttia. Hän debytoi McLarenilla kaudella 2014. Seuraava vuosi meni testikuljettajana ennen siirtoa Renaul’tlle kaudella 2016. Haasilla Magnussen on ajanut vuodesta 2017 lähtien.

Erikoista kyllä, Magnussen saavutti parhaan sijoituksensa heti F1-debyytissään oltuaan vuoden 2014 Australian GP:ssä toinen Mercedeksen Nico Rosbergin jälkeen. Kyseessä on samalla Magnussenin F1-uran ainoa palkintokorokesijoitus.

Grosjean, 34, on ajanut Haasilla tallin F1-taipaleen alusta, vuodesta 2016 lähtien. Hän aloitti F1-uransa Renault’lla vuonna 2009 ja jatkoi vuosina 2011–2015 Lotukseksi muuttuneessa tallissa. 175 GP-starttia ovat tuottaneet Grosjeanille 10 palkintokorokesijoitusta – yhtä vaille kaikki näistä tuli Kimi Räikkösen tallikaverina vuosina 2012–2013.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja