Lähtö edessä? F1-tallipomolta kovaa puhetta konkarikuskinsa henkisistä ongelmista: ”Hän sabotoi itseään”

Pitkän uran F1-sarjassa tehnyt Nico Hülkenberg kävi Saksan GP:ssä kivuliaan lähellä uransa ensimmäistä palkintosijaa, mutta ulosajo sateisessa kisassa johti Renault-kuskin keskeytykseen. Tallipomo Cyril Abiteboul myöntää tiimin pohtivan ensi kauden kuskitilannetta eikä Hülkenbergin henkisistä ongelmista ole siinä apua.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hülkenberg pitää hallussaan epämieluisaa maailmanennätystä ajettuaan 167 F1-kisaa ilman ainuttakaan palkintopallipaikkaa. 31-vuotiaan saksalaisen paras sijoitus on neljäs – sille sijalle hän on ajanut urallaan kolmesti.

Hockenheimin sateen sotkemassa kisassa kaikki oli mahdollista myös keskikastiin kuuluvalla Renault’lla, mutta Daniel Ricciardon moottorivika ja Hülkenbergin ulosajo veivät pisteet ranskalaistiimiltä.

Tallipäällikkö Cyril Abiteboul pitää Hülkenbergin toistuvia otteen menetyksiä osoituksena henkisistä ongelmista.

– Meillä on sellainen käsitys, että kun jokin tulee hänen tavoiteltavakseen, on se sitten kuudes sija tai jotain muuta, se karkaa häneltä. Hän sabotoi itseään, Abiteboul tokaisee ranskalaiselle Auto Hebdo -lehdelle.

– Sitä miettii psykologista puolta, mutta kun tapahtuu näin paljon kaikkea, et voi syyttää häntä, tallipomo viittaa Saksan kisan lukuisiin käänteisiin.

Kuskineuvotteluilla vaikutusta Hülkenbergiin?

Hülkenberg ei toki ollut läheskään ainoa, jolle märkä rata tuotti tepposet, mutta Abiteboul puhuu laajemmassa kontekstissa: kokeneen kuskin keskittyminen herpaantuu liian helposti kovissa paikoissa. Tallipomon mukaan koko tiimillä oli kyyneleet silmissä hyvän sijoituksen mentyä sivu suun juuri kuskin kotiradalla.

– Puhuimme siitä, koska se huolettaa meitä, hän sanoo Hülkenbergin epävarmuudesta.

Hülkenbergillä on sopimus Renault’n kanssa tämän kauden loppuun asti. Tilalle on monta ehdokasta – esimerkiksi Mercedeksen varakuskiksi jämähtänyt Esteban Ocon, joka ranskalaisena nousevanan kykynä sopisi hyvin Renault’n kisakuskin paikalle.

– Ollaan rehellisiä. Tämä (keskeytys) tapahtui juuri, kun käymme tärkeitä keskusteluita tulevaisuudesta. Mietimme vaihtoehtoja, ja hän tietää sen. Se vaikuttaa peliin, Abiteboul arvelee.

– Se on inhimillistä ja jopa tunteikasta, koska Nico on ollut meidän kanssamme kolme vuotta.

Juttua korjattu klo 8.38: Hülkenbergin paras sijoitus on neljäs, ei seitsemäs.

Lue myös:

    Uusimmat