Max Verstappen avasi suunsa tallitoveritilanteestaan, ikävöi Daniel Ricciardon tuomaa haastetta – "Se oli ideaalitilanne"

Red Bullin tähtikuljettaja Max Verstappen toivoo, että hänen tallitoverinsa pystyisi haastamaan hollantilaiskuskin äärirajoille.

22-vuotias Verstappen on tällä kaudella ollut Red Bullilla miltei yksinäinen soturi sarjan kärkikamppailussa. Alkukaudella tallitoverina ajanut Pierre Gasly vaihtui kesätauolla tulokaskuski Alexander Alboniin, joka on vasta oppimassa kuninkuusluokan toimintatapoja.

Verstappen toivoo, että hän saisi kollegaltaan tarpeeksi suuren haasteen, jotta voisi olla itsekin parempi kuljettaja. Verstappen nostaa esimerkiksi viime kauden tallikaverinsa Daniel Ricciardon, jonka kanssa hollantilaistähti taisteli radalla usein kiivaastikin.

– Haluan sellaisen (tallitoverin), joka pystyy taistelemaan ja puskemaan minuakin suurempiin korkeuksiin. Mielestäni Danielin kanssa se oli ideaalitilanne. Kun tulin talliin, olin vielä tulokas ja hän oli ollut täällä jo muutaman vuoden. Pystyin oppimaan ja kasvamaan mukavasti, mutta lopulta siitä tuli myös hieman vaikeaa, koska olimme todella lähellä toisiamme koko ajan, Verstappen toteaa Motorsportin haastattelussa.

Vahvan tallikaverin myötä myös tallin sisäinen kilpailutilanne kasvaa. Verstappenin sanoin tämä kuitenkin vain ruokkisi tallin kehitystä entisestään.

– Loppujen lopuksi se on tärkeää tiimille. Sitä haluaa jonkun sellaisen, joka vie säätöjä samaan suuntaan ja haluaa autolta samoja asioita. Silloin voimme kehittää autoa paremmin. Nämä asiat ovat todella tärkeitä minulla ja tallille, Verstappen kuvailee.

Belgian osakilpailusta lähtien Verstappenin tallikaverina on ajanut ensimmäistä kauttaan F1:ssä ajava Alexander Albon. Albon ajanut Red Bullilla parhaimmillaan neljänneksi. Verstappen uskookin, että Albon on pääsemässä hiljalleen jyvälle uudesta ajokistaan.

– Mielestäni se on paranemassa. Tietysti tämä on hänen ensimmäinen kautensa F1:ssä, joten ei voi olettaa, että kaikki sujuu heti upeasti. Toistaiseksi kaikki sujuu kuitenkin hyvin, Verstappen toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat